به نام خدا : پروژه های آشنایی بیشتر با قطعات_دیود – در این سلسه مطالب که تعدادشون هم احتمالا برابر تعداد قطعات الکترونیکی هست میخوام پروژهایی رو قرار بدم تا با نحوه کار هر قطعه بیشتر آشنا بشید.والا از بس که در مورد این قطعات مطلب خوندم دیوونه شدم
در ضمن این پروژه ها با پروتئوس طراحی شده اند.
تذکر : این مطلب به تدریج کامل میشود و پروژه های جدیدی به آن اضافه میشود. تذکر دو : فایل دانلود هر نوع از دیود ها یکجا قرارداده شده است.
آموزش عملی کار با دیود زنر
پیشنهاد برای مطالعه : آموزش جامع دیود و انواعش
دانلود تمام پروژه های این قسمت
پروژه ۱ : حس گر ولتاژ با دیود زنر
تو این برنامه ما یه منبع ولتاژ dc قرار دادیم.بعضیا شاید این نوع منبع ولتاژ که فقط یه سر داره و ندیده باشن ، باید بگم که مثل همون منبع ولتاژ هایی هت که تو دوران دبیرستان دیدید ، فقط این منبع ولتاژه قثطب + و اون زمین هم قطب – هستش. دوهزاریت افتاد؟؟؟ اگر ولتاژ منبع ولتاژمون از ولتاژ زنر (ولتاژی که دیود در بایاس مخالف ، شروع به هدایت می کند ، به ولتاژ زنر معروف است) دیودمون بیشتر بشه LED روشن میشه. البته به علت وجود مقاومت باید یکم ولتاژ بیشتری از حد متعارف به منبع DC بدید تا LED روشن بشه. یه مقاومت هم گزاشتیم برا این که وقتی ولتاژ DC ما از ولتاژ زنر بیشتر شد و دیود زنر از خود جریان عبور دادن ، LEDبدبخت ما نسوزه.
البته اکثرا کنار این قطعات بچاره ( LED) یه مقاومت سری میکنن تا نسوزن.
پروژه ۲ : حس گر ستونی ولتاژ با دیود زنر
این پروژه هم مثل پروژه قبلی هست. اگه به منبع DC یه مقداری بدین و برنامه رو اجرا کنید میبینید که بعضی از LED ها رو شن میشه بعضی خاموش و بعضی نیمه روشن!!! مثلا اگه مقدار منبع DC رو رو ۱۸ بزاریم به احتمال زیاد باید ۵ تا LED سمت چپ روشن بشه و اون آخری هم خاموش. برا LED یکی مونده به آخر(سمت راسته رو میگم) هم احتمالا به صورت ضعیف روشن بشه(از رنگش میشه فهمید این رو.)
مهمان
سلام
مقادیر مقاومت ها رو با توجه به چه فرمولی تعیین کردید؟
ممنون
مهمان
سلام خسته نباشی
گفتی که اگه به یه دیود معمولی ولتاژ بالاتر از ولتاژ زنر بدیم دیود میسوزه و جریان از خودش عبور میده در مورد دیود زنر هم همینطوره؟ یا میسوزه و جریان عبور نمیده؟
نویسنده این مطلب
سلام
ولتاژ زنر برای دیود زنر هستش
نویسنده سایت
خیلی جالبه
نویسنده این مطلب
چیش جالبه