به نام خدا : تو این مطلب از سری مطالب مدارات آنالوگ میخوام یه پروژه ساده کنترل نور لامپ های ۲۲۰ ولت، ۱۲ و ۲۴ ولت رو براتون قرار بدم، مدار کنترل نور لامپ ۲۲۰ ولت با ۱۲و۲۴ یه کوچولو فرق داره که تو مطلب شماتیک هر دو رو قرار میدم، فقط وقتی میخواین این پروژه رو ببندین یه دستکش دستتون کنید تا برق نگیرتتون، هر اتفاقی بیوفته به من هیچ ربطی نداره ^_^، فیلم عملکرد پروژه در عمل به همراه توضیحات کامل رو ته مطلب میزارم براتون؛ عکس های مربوط به پروژه که با لامپ پرمصرف و کم مصرف و لامپ۲۴ هستش در ادامه میزارم براتون. ( مدار ساده کنترل نور لامپ با پتانسیومتر )
مدار ساده کنترل نور لامپ با پتانسیومتر
لامپ کم مصرف : این پروژه برای لامپ های قدیمی هستش و نه لامپ های کم مصرف، اگه فیلم ته مطلب رو ببینید، متوجه میشید که این پروژه برا لامپ های کم مصرف درست جواب نمیده و از لامپ کم مصرف هم صدای ویز ویزی در میاد که در ولتاژ های پایین مقدار این صدا زیاده؛ در ضمن کنترل نور لامپ هم دست ما نیست به اون صورت.
لامپ ۲۴ و ۱۲ ولت : این لامپ ها AC هستن، که تو مغازه های الکترونیکی میفروشن، من دونه ای هزار تومن خریدم، قیمتش تو همین مایه هاس، فک کنم بهشون میگن لامپ ماشین، حالا برید بگید لامپ ماشین یا لامپ ۲۴ یا ۱۲ ولت AC میخوام، طرف راهنماییتون میکنه.
قطعات مورد استفاده در این دو تا پروژه :
مقاومت ۱۰ کیلو ( نیم وات به بالا باشه بهتره )
مقاومت متغیر ۲۰۰ کیلو
دیاک DB3
ترایاک BT138
خازن الکترولیتی ۱۰ میکرو فاراد
مقاومت متغیر ۱۰ کیلو
ترانس ۲۴ و ۱۲ ولت
توجه :اگه لامپ ۲۴ ولت گرفتین، ترانس رو هم ۲۴ ولت بخرین و اگه لامپ ۱۲ ولت گرفتین ترانس ۱۲ ولت بگیرین و اگه خواستین فقط پروژه لامپ ۲۲۰ ولت رو ببندین که دیگه ترانس و مقاومت متغییر ۱۰ کیلو لازم نیست.
عکس هایی از این پروژه در عمل ( لامپ پر مصرف، کم مصرف و ۲۴ ولت )
شماتیک پروژه :
فیلم پروژه :
120MBمدار ساده کنترل نور لامپ 12-24-220 ولت AC با پتاسیومتر
0%
00:00 / 09:48
فتنه چیست، کی رخ میدهد، راه های شناخت حق از باطل + سخنان حضرت علی ع
فتنه چیست؟ و نشانه هاى آن کدام است؟
«فتنه» واژه اى است که همه از آن وحشت دارند و نتیجه آن را شوم و ناگوار مى دانند، ولى فتنه چیست؟ و نشانه هاى آن کدام است؟ امام(علیه السلام) در این خطبه، هم نشانه هاى فتنه را بیان فرمود و هم تعریف آن را با تکیه بر این نشانه ها، روشن ساخته است.
فتنه به حوادث پیچیده اى مى گویند که ماهیّت آن روشن نیست; ظاهرى فریبنده دارد و باطنى مملوّ از فساد; جوامع انسانى را به بى نظمى، تباهى، عداوت، دشمنى، جنگ و خونریزى، و فساد اموال و اعراض مى کشاند. و از همه بدتر این که قابل کنترل نیست.
غالباً، در ابتدا چهره حق به جانبى دارد و ساده اندیشان را به دنبال خود مى کشاند و تا مردم از ماهیّت آن آگاه شوند، ضربات خود را بر همه چیز وارد ساخته است.
فتنه ها، هیچ قانونى را به رسمیّت نمى شناسند; ممکن است در یک شهر همه چیز را به آتش کشد و در کنار آن شهر دیگرى باشد که در امان بماند. فتنه همان گونه که امام(علیه السلام) در فراز بالا بیان فرمود، مانند گِردباد است که همه چیز را با خود مى چرخاند و مى برد و گاه دیده شده گردبادهاى سنگین، انسانها، حتّى اتومبیل را از جا کنده و به آسمان برده و به هر سو پرتاب مى کنند!! فتنه ها نیز با شخصیّت هاى بزرگ اجتماعى، دینى، علمى و سیاسى و با اموال مردم و سرمایه هاى جامعه، همین کار را مى کند. فتنه چطور رخ میدهد؟
مى دانیم گردبادها بر اثر وزشِ دو جبهه قوىّ باد در دو جهت مخالف، پیدا مى شود; یعنى دو جبهه مخالف در هم مى پیچند و به گرد هم مى گردند و گردباد را به وجود مى آورند; فتنه ها نیز بیشتر از اختلافات بر مى خیزد; آنگاه که دو جناح، بى فکر و بى مطالعه، بى رحمانه به جان هم مى افتند، فضاى جامعه را تیره و تار مى سازند، نتیجه اش آن است که گردبادهاى حوادث و ناامنى، همه چیز را از بیخ و بن مى کند و نابود مى سازد!
به همین دلیل، در برابر حوادث اجتماعى باید خوش بینى ها را تا حدّى کنار گذاشت و درباره کسانى که روى صحنه و پشت صحنه هستند، دقّت کرد و سوابق آنها را بررسى نمود و اگر فتنه اى در کار است، مردم را با خبر ساخت و این وظیفه اندیشمندان هر جامعه است. فتنه های زمانی حضرت علی ع
جنگ هایى که در دوران حکومت امیر مؤمنان على(علیه السلام) به وقوع پیوست، هر کدام نمونه بارزى از فتنه بود; در «جنگ جمل»، «عایشه» همسر پیامبر(صلى الله علیه وآله) را بر شتر سوار کردند و دو نفر از صحابه پیامبر ( که سوابق نسبتاً خوبى در اسلام داشتند ) بر اثر هوا و هوس و وسوسه هاى شیطان آتش فتنه را بر افروختند و نخستین بانگ اختلاف را در امّت اسلامى سر دادند; در این میان، نزدیک به بیست هزار نفر از مسلمانان در این آتش فتنه سوختند و خانه هاى زیادى ویران شد. تا آن که با تدبیر امیرمؤمنان على(علیه السلام) آتش فتنه خاموش گشت.
فتنه «شامیان» و «جنگ صفّین» و ادّعاى واهى خونخواهى عثمان و بر سرِ نیزه کردن قرآن ها نمونه دیگرى از این فتنه ها بود و هنوز شعله آن خاموش نشده بود، فتنه سومى از آن برخاست! گروهى از متنسّکان جاهل و متعبّدان بى فکر، زیر پوشش «حکم فقط حکم خداست»( لاَحُکْمَ إَلاَّ للهِ ) آتش جنگ نهروان را برافروختند.
دقّت در این نمونه هاى عینى، مى تواند تمام ویژگیهاى فتنه را که امام(علیه السلام) در این خطبه بیان کرده، عملا به انسان بیاموزد.
به دنبال پیشگوییهایى که امام(علیه السلام) از حوادث سخت و دردناک آینده در بخش گذشته خطبه فرمود، در این بخش به یاران خود دستوراتى مى دهد که آنها از خطرات این حوادث محفوظ دارد.
نخست مى فرماید: «اى مردم! افسار این حیوانات (اشاره به فتنه هاست) را که بارهاى سنگینى بر پشت دارند از دست خود رها سازید»; (أَیُّهَا النَّاسُ، أَلْقُوا هذِهِ الاَْزِمَّهَ(۱) الَّتِی تَحْمِلُ ظُهُورُهَا الاَْثْقَالَ مِنْ أَیْدِیکُمْ).
این جمله کنایه از این است که حوادثى در اطراف شما رخ مى دهد که بارهاى فتنه و فساد را بر دوش دارند، شما رهبرى آنها را به عهده نگیرید و به پیشرفت آن کمک نکنید و در واقع دستور قرآن مجید را به آنها یادآور مى شود که مى فرماید: «(وَلاَ تَعَاوَنُوا عَلَى الاِْثْمِ وَالْعُدْوَانِ); همکارى و کمک به گناه و تجاوز بر دیگران، نکنید».(۲)
سپس مى افزاید: «هرگز از اطراف پیشواى خود پراکنده نشوید که سرانجام، خویشتن را به موجب اعمال خود نکوهش خواهید کرد، خود را در آتش فتنه اى که در پیش است نیفکنید و از مسیر آن دورى گزینید. وسط راه را براى عبور آن، باز گذارید»; (وَ لاَ تَصَدَّعُوا(۳) عَلَى سُلْطَانِکُمْ فَتَذُمُّوا غِبَّ(۴) فِعَالِکُمْ. وَ لاَ تَقْتَحِمُوا(۵) مَا اسْتَقْبَلْتُمْ مِنْ فَوْرِ(۶) نَارِ الْفِتْنَهِ، وَ أَمِیطُوا(۷) عَنْ سَنَنِهَا(۸)، وَ خَلُّوا قَصْدَ السَّبِیلِ(۹) لَهَا).
این سخن اشاره به آن است که اگر مردم با فتنه ها همکارى نکنند و نه تنها وارد فتنه نشوند، بلکه از آن دورى گزینند و راه را براى عبور آن باز بگذارند، ضایعاتش بسیار کمتر است; درست مانند سیلاب عظیمى که مردم توانایى بر کنترل آن ندارند; ولى اگر راه آن را باز گذارند که به درّه ها و دشت ها سرازیر شود ضایعاتش کمتر از آن است که وارد آن شوند و در درون آن قرار گیرند.
آن گاه در ادامه به ذکر علّت پرداخته، مى فرماید: «به جانم سوگند! مؤمنان (اگر خود را کنار نکشند) هلاک مى شوند; اما غیر مسلمانان از آن جان سالم به در مى برند»; (فَقَدْ لَعَمْرِی یَهْلِکُ فِی لَهَبِهَا الْمُؤْمِنُ، وَ یَسْلَمُ فِیهَا غَیْرُ الْمُسْلِمِ).
اشاره به اینکه موج فتنه به قدرى قوى است که مؤمنان اگر بخواهند با آن به مقابله برخیزند نابود مى شوند و غیر آنها که خود را کنار مى کشند سالم مى مانند. در چنین مواردى نباید نیروها را بیهوده از دست داد، بلکه باید آنها را حفظ کرد و منتظر فرصت مناسب بود. این همان چیزى است که فلسفه اصلى تقیّه را در مسائل دینى و اجتماعى و سیاسى تشکیل مى دهد، حفظ نیروها و انتظار فرصت.
در پایان خطبه امام(علیه السلام) اشاره به موقعیت خود مى کند تا غافلان بیدار شوند و از وجود پرفیض او بهره گیرند، مى فرماید: «مَثَل من در میان شما همچون چراغ در تاریکى است که هر کس در ظلمت قرار گیرد از نور آن بهره مى برد. اى مردم بشنوید و سخنانم را حفظ کنید و گوشهاى قلب خود را آماده سازید تا کلامم را کاملا بفهمید»; (إِنَّمَا مَثَلی بَیْنَکُمْ کَمَثَلِ السِّرَاجِ فِی الظُّلْمَهِ، یَسْتَضِیءُ بِهِ مَنْ وَلَجَهَا. فَاسْمَعُوا أَیُّهَا النَّاسُ وَعُوا(۱۰)، وَ أَحْضِرُوا آذَانَ قُلُوبِکُمْ تَفْهَمُوا).
آرى امام(علیه السلام) هنگامى که حوادث تلخ آینده و ظلمات فتنه ها را پیش بینى مى کند راه نجات آن را نیز نشان مى دهد و مى فرماید: اگر سخنانى را که من مى گویم به خوبى بشنوید و حفظ کنید و دقیقاً در آن بیندیشید براى نجات شما از شرّ اشرار و فتنه هاى فتنه جویان بسیار مؤثر است.
امام(علیه السلام) در اینجا وجود خود را به چراغى پرنور در میان امواج ظلمت، تشبیه کرده و به مردم دستور مى دهد به سوى این چراغ بیایند و در حوزه پرتوافشانى آن قرار گیرند. نخست دستور مى دهند سخنان را بشنوند و نگهدارى کنند. سپس فرمان مى دهد که درباره آن تعمق نمایند و حقیقت آن را درک کنند (و این است تفاوت مفهوم جمله «فَاسْمَعُوا أَیُّهَا النَّاسُ وَعُوا» با جمله «وَ أَحْضِرُوا آذَانَ قُلُوبِکُمْ تَفْهَمُوا» که یکى شنیدن و درک کردن و نگهدارى نمودن و دیگرى دقت کردن و به عمق آن رسیدن را مى گوید). راههاى شناخت حق و باطل
راههاى شناخت حق و باطل بسیار است مهم آن است که انسان تصمیم بر شناخت بگیرد و با شجاعت و دقت پیش برود.
یکى از این طرق همان است که مولا على (علیه السلام) در خطبه بالا به آن اشاره فرموده است و آن استفاده از مطالعه اضداد است. هنگامى که انسان سرنوشتت شوم گروهى را مى بیند که در میان انواع اشتباهات و خطاها و بدبختیها غوطه ورند به خوبى مى فهمد، که راه صحیح از راه آنها جداست. و اگر مى خواهد در راه حق گام بگذارد باید اصولى را که آنها بر آن تکیه کرده اند رها کند، ادب را از بى ادبان بیاموزد و عدالت را از ظالمان، و پاکى را از ناپاکان.
گاه تصور مى شود که این خطبه، با آنچه در عبارت دیگرى از امام (علیه السلام) آمده است که به «حارث همدانى» فرمود : «إنَّ دِیْنَ اللهِ لاَ یُعْرَفُ بِالرِّجَالِ بَلْ بِآیَهِ الْحَقِِّ فَاعْرِفْ الْحَقَّ تَعْرِفْ اَهْلَه; دین خدا را به وسیله اشخاص نمى توان شناخت بلکه به نشانه هاى روشن حق باید شناخت بنابراین حق را بشناس تا اهل آن را بشناسى»(۱).
ولى این هر دو صحیح است اما هر کدام در جایى، در آن جا که حق به روشنى شناخته مى شود شخصیت افراد رابا معیار آن باید شناخت، آنها که با حق هماهنگ ترندد درستکار، و آنها که ناهماهنگ ترند بدکارانند، در این جا اشخاص را با معیار حق مى شناسیم و آن جا که افراد به خوبى شناخته شده اند و طریق حق مخفى وناشناخته است باید حق و باطل را به وسیله آنها از هم تشخیص دهیم، مثلاً هنگامى که عمّار یاسر و ابو جهل را در مقابل هم مى بینیم به خوبى مى دانیم روش عمّار روش حق است وروش هاى ابو جهل ها روش هاى باطلى است.
گاه، هم شناختن اشخاص مشکل مى شود و هم شناختن حق، در این جا به دوستان و هواداران آن افراد نگاه مى کنیم اگر فرضاً در شخصیت معاویه شک کردیم وو دیدیم اطرافیان او جمعى منافق، دنیاپرستانى همچون عمروعاص و مطرودان عصر پیامبر (صلى الله علیه وآله) و بازماندگان دوران جاهلیتند به خوبى مى توان او را شناخت.
کوتاه سخن این که شناخت حق و باطل طرق مختلفى دارد که در هر مورد باید از طریق مناسب آن استفاده کرد.
جنگ ما فتح قدس را به همراه خواهد داشت.
[ امام خمینی (ره) ]
بقیه جلسات :
این مطلب هیچ طبقه بندی یی ندارد!
ارسال دیدگاه
18
نظرات این مطلب بسته شده است.
مهمان
احمدرضا
سلام خسته نباشید توان این مدار چقدره
مهمان
مهرداد
با سلام و درود
من تازه این مطلب رو دیدم مدار 220 ولت قابل تنظیم نیست چرا ولوم نمی خواد
مهمان
Omid
سلام اقا خروجی این مدار فقط باید لامپ باشه .چون من با ولتمتر خروجیرو گرفتم خروجی نداشتم
مهمان
سینا
سلام مهندس من طبق شماتیک پروژه را انجام دادم ولی کار نکرد من فکر میکنم شماتیک اشتباه باشد یعنی اصلا لامپ روشن نشد من این ای سی رو گذاشتم bt138 اگه لطف کنید دقیق تر با نقشه بدید ممنون میشم
با تشکر
مهمان
سینا
سلام مهندس من یه موتور کوچک ۲۲۰ ولت ۱۶ وات دارم این مدار مناسب ان هست؟
مشاهده پاسخ ها(1)
نویسنده این مطلب
مهدی دمرچیلو
سلام
در ظاهر باید بشه ولی مطمئن نیستم – تخصصی هم ندارم لذا چیزی نمیگم.
مهمان
سینا
سلام مهندس در مورد پروزه دو سوال داشتم یکی تو شماتیک زدین bt138ولی تو فیلم گفتید bt152 فرقی نمیکه؟و ایا سرد کن واسه ترایاک نمیخواد ببندیم؟ با تشکر
مشاهده پاسخ ها(1)
نویسنده این مطلب
مهدی دمرچیلو
سلام
BT138 دوبل شده BT152 هستش و تو این مطلب به جای هم قابل استفاده نیستن – شما طبف شماتیک عمل کنید.
والا من تست کردم داغ نمیکرد زیاد ( حدود ۱۵ دقیقه )
مهمان
علیرضا آهنی
سلام.
ایا ممکن است جوز کسایی باشم که مطلب می نویسند؟
چه چوری حالا؟
مشاهده پاسخ ها(3)
نویسنده این مطلب
مهدی دمرچیلو
سلام – تلگرام داری؟ آیدیت بفرست.
مهمان
علیرضا آهنی
سلام.
ندارم.
نویسنده این مطلب
مهدی دمرچیلو
شماره تلفنت رو بفرست ( تو سایت منتشر نمیشه – ذخیره میکنم و بعد حذف میکنم )
مهمان
فرید
آره شماتیکش همه جا هست،برا من جالب با بود با خازن الکترولیتی هم جواب گرفتی …
تو لامپ کم مصرفا اون صدا مربوط به تریستوراشه فک کنم
ولی تست کن ببین با لامپای led چطور ج میده اگه رو اونا صدا نده عالیه…
مشاهده پاسخ ها(1)
نویسنده این مطلب
مهدی دمرچیلو
لامپ LED رو دیر گفتی – مدار رو جدا کردم – دیگه حال ندارم دوباره ببندم مدارو
مهمان
فرید
این همون دیمر آنالوگه؟؟
چه تفاوتی با دیمرای انالوگ داره؟چون اونا خازنشون ۱۰۰ نانو ۴۰۰ ولته شما خازنت ۱۰ میکرو چند ولته؟
مشاهده پاسخ ها(1)
نویسنده این مطلب
مهدی دمرچیلو
۵۰ ولت گزاشتم – این مداری که گزاشتم دیمر آنالوگ هستش ولی اون مداری که شما تو ذهن شما هستش نمیدونم اون هستش یا نه.
مهمان
سلام خسته نباشید توان این مدار چقدره
مهمان
با سلام و درود
من تازه این مطلب رو دیدم مدار 220 ولت قابل تنظیم نیست چرا ولوم نمی خواد
مهمان
سلام اقا خروجی این مدار فقط باید لامپ باشه .چون من با ولتمتر خروجیرو گرفتم خروجی نداشتم
مهمان
سلام مهندس من طبق شماتیک پروژه را انجام دادم ولی کار نکرد من فکر میکنم شماتیک اشتباه باشد یعنی اصلا لامپ روشن نشد من این ای سی رو گذاشتم bt138 اگه لطف کنید دقیق تر با نقشه بدید ممنون میشم
با تشکر
مهمان
سلام مهندس من یه موتور کوچک ۲۲۰ ولت ۱۶ وات دارم این مدار مناسب ان هست؟
نویسنده این مطلب
سلام
در ظاهر باید بشه ولی مطمئن نیستم – تخصصی هم ندارم لذا چیزی نمیگم.
مهمان
سلام مهندس در مورد پروزه دو سوال داشتم یکی تو شماتیک زدین bt138ولی تو فیلم گفتید bt152 فرقی نمیکه؟و ایا سرد کن واسه ترایاک نمیخواد ببندیم؟ با تشکر
نویسنده این مطلب
سلام
BT138 دوبل شده BT152 هستش و تو این مطلب به جای هم قابل استفاده نیستن – شما طبف شماتیک عمل کنید.
والا من تست کردم داغ نمیکرد زیاد ( حدود ۱۵ دقیقه )
مهمان
سلام.

ایا ممکن است جوز کسایی باشم که مطلب می نویسند؟
چه چوری حالا؟
نویسنده این مطلب
سلام – تلگرام داری؟ آیدیت بفرست.
مهمان
سلام.
ندارم.
نویسنده این مطلب
شماره تلفنت رو بفرست ( تو سایت منتشر نمیشه – ذخیره میکنم و بعد حذف میکنم )
مهمان
آره شماتیکش همه جا هست،برا من جالب با بود با خازن الکترولیتی هم جواب گرفتی …
تو لامپ کم مصرفا اون صدا مربوط به تریستوراشه فک کنم
ولی تست کن ببین با لامپای led چطور ج میده اگه رو اونا صدا نده عالیه…
نویسنده این مطلب
لامپ LED رو دیر گفتی – مدار رو جدا کردم – دیگه حال ندارم دوباره ببندم مدارو
مهمان
این همون دیمر آنالوگه؟؟
چه تفاوتی با دیمرای انالوگ داره؟چون اونا خازنشون ۱۰۰ نانو ۴۰۰ ولته شما خازنت ۱۰ میکرو چند ولته؟
نویسنده این مطلب
۵۰ ولت گزاشتم – این مداری که گزاشتم دیمر آنالوگ هستش ولی اون مداری که شما تو ذهن شما هستش نمیدونم اون هستش یا نه.
مهمان
جالب بود
فیلمو خودت گرفتی ؟
ممنون
نویسنده این مطلب
بله