گناه براى غیر گناهکار نیز شوم است، اگر گنهکار را سرزنش کند به آن مبتلا مى شود، اگر از او غیبت کند گنهکار شود و اگر به گناه او راضى باشد، شریک وى است.
روز قیامت، بدترین مردم در پیشگاه خدا، کسانی هستند که مرم از ترس گزندشان به آنها احترام بگذارند.
کسی که رضایت خدا را بر ناراحتی مردم ترجیح دهد، خداوند قلب های مردم را به سوی او جلب خواهد کرد و کسی که رضایت مردم را بر خشنودی خدا ترجیح دهد، خداوند او را به مردم وا می گذارد.
خازن چیست و کاربرد و انواع آن کدامند : در این مطلب انشاالله میخوام در مورد خازن و انواع خازن توضیح بدم ؛ البته این مطلب از چند تا دونه سایت که لینکاشون رو در ته همین مطلب گزاشتم تهیه کردم و اونا رو ویرایش کردم و شده این مطلب . و چند تا لینک هم برا مطالعه بیشتر هم گزاشتم.فقط زیاد سر این انواع خازن خودتون رو اذیت نکنید و روزنامه وار بخونیدش(البته اگه حسش بود!!!)
خازن چیست و کاربرد و انواع آن کدامند
اگه حس خوندن این مطلب رو ندارید چند خط زیر رو بخونید. که خلاصه این مطلب هستش.
خازن : خازن یه قطعه است که کارش ذخیره ولتاژ میباشد. انواع مختلفی هم دارند که در زیر بهشون اشاره میکنم. شارژ خازن : اگه به خازن منبع تغزیه وصل کنی یا در مدار قرارش بدی شارژ میشه ؛ یعنی بار الکتریکی درش ذخیره میشه.(بهش منبع ولتاژ وصل میکنیم) نحوه دشارژ خازن(خالی کردن خازن از ولتاژ) : منبع تغذیه رو از مدار جدا میکنیم ^_^ AC & DC : خازن در جریان متناوب(AC) جریان را عبور می دهد و شارژ و دشارژ می شود ولی در جریان مستقیم(DC) سریعا شارژ شده و جریان را عبور نمی دهد.
انواع خازن رو هم اگه بخوام بگم دیگه رمان میشه و خلاصه مطلب نمیشه!!!!!!
خازن چیست
خازن یه قطعه است که در مدارها مقداری انرژی الکتریکی رو ذخیره میکنه و بعدا آزاد میکنه؛ انواع مختلفی هم دارند که در زیر بهشون اشاره میکنم.
ظرفیت خازن
ظرفیت خازن
نسبت مقدار باری که روی صفحات انباشته میشود بر اختلاف پتانسیل دو سر باتری را ظرفیت خازن (C) گویند؛ که مقداری ثابت است. در این رابطه : C ظرفیت خازن بر حسب فاراد Q بار ذخیره شده برحسب کولن V اختلاف پتانسیل دو سر مولد برحسب ولت k (بدون یک) ثابت دیالکتریک است که برای هر مادهای فرق دارد. تقریباً برای هوا و خلأ ۱=K A سطح خازن بر حسب m2 d فاصله بین دو صفه خازن بر حسب متر(m) ε۰ قابلیت گذر دهی خلا است که برابر است با: چند نکته
۱) آزمایش نشان میدهد که ظرفیت یک خازن به اندازه بار (q) و به اختلاف پتانسیل دو سر خازن (V) بستگی ندارد بلکه به نسبت q/v بستگی دارد.
۲) بار الکتریکی ذخیره شده در خازن با اختلاف پتانسیل دو سر خازن نسبت مستقیم دارد.
۳) ظرفیت خازن با فاصله بین دو صفحه نسبت عکس دارد.
۴) ظرفیت خازن با مساحت هر یک از صفحات و جنس دیالکتریک (K) نسبت مستقیم دارد.
۵) ثابت زمانی خازن : مدت زمانی که طول می کشد تا خازن شارژ شود با مدّت زمانی که طول می کشد تا خازن دشارژ شود با هم برابراست، که به آن ثابت زمانی خازن گفته می شود .
۶) پلاریته خازن : انواعی از خازنها هستند که پایه مثبت و منفی آنها مشخّص است که به آن پلاریته می گویند و موقع استفاده این خازنها به رعایت پلاریته آنها توجّه می شود و گرنه خراب
خواهند شد، در بعضی موارد حتّی منفجر می شوند یا می ترکند.
۷) مقاومت خازنی یا راکتانس : خازن ها وقتی در مداری مورد استفـــــاده قرار می گیرند، ازخودشان یک مقاومتی نشان میدهند که به این مقاومت، راکتانس یا مقاومت خازنی گفته می شود.(که این موضوع رو در مطلبی که برا بحث فیلتر ها میخوام در آینده بزارم تو سایت قرار میدم یا به همین مطلب اضافه میکنم...موضوع جالبی هستش :-D)
شارژ و دشارژ خازن
شارژ(پر کردن یک خازن) و دشارژ( تخلیه یک خازن) ۱) اگر خازنی را در یک مدار قرار بدیم یا به یه منبع ولتاژ وصل کنیم ، بعد از مدتی خازن پر شده (حداکثر ولتاژ خودش رو ذخیره کرده) و دیگر جریانی از خود عبور نمیدهد.
(این از ویژگی های یه خازن هستش-حالا چرا اینطوریه خودم هم نمیدونم O_o ) ۲) برای دشارژ کردن خازنی که در مدار است اگه منبع ولتاژ رو قطع کنیم بعد مدتی خازن تخلیه میشود.
البته میتوان با زدن دو پایه آن به هم این کار رو کرد که خیلی هم سریع تره.
توجه : البته اگه ظرفیت خازن بالا بود این کار رو نکنید ؛ مثل اینه که فاز و نول برق خونتون رو به هم وصل کنید !!! ^_^
رفتار خازن در جریان متناوب و مستقیم
خازن در جریان متناوب(AC) جریان را عبور می دهد و شارژ و دشارژ می شود ولی در جریان مستقیم(DC) سریعا شارژ شده و جریان را عبور نمی دهد.
سری و موازی کردن خازن ها
برا یاد گرفتن نحوه سری کردن خازن ها و نحوه موازی کردن خازن ها (یعنی یاد بگیرید این خازن هایی که با هم سری یا موازی هستن رو چطور به یک خازن تبدیل کنید و مقدار معادلشون رو محاسبه کنید :-D) میتونید لینک های زیر و کتابی که ته مطلب گزاشتم (قسمت ۹ این کتاب مربوط به محاسبات خازن های سری و موازی هستش) رو ببینید و بخونید، لذا دیگه من توضیحی نمیدم، ولی اگه سوالی بود در خدمتیم.
خب اگه تازه با خازن آشنا شدید نیازی نیست این قسمت رو بخونید و خودتون رو گیج و خسته کنید الکی.
انواع دسته بندی خازن ها
انواع دسته بندی خازن ها
الف) انواع خازن بر اساس شکل ظاهری آنها
۱) مسطح
۲) کروی
۳) استوانهای ب) انواع خازن بر اساس دی الکتریک آنها
۱) خازن کاغذی
۲) خازن الکترونیکی
۳) خازن سرامیکی
۴) خازن متغییر
۵) خازن کروی
ج) انواع خازن بر اساس مقدار
خازن ثابت ( سرامیکی - ورقه ای - میکا - الکترولیتی )
خازن متغییر ( واریابل - تریمر )
توضیحاتی درباره خازن ثابت و خازن متغیر
خازن ثابت :این خازنها دارای ظرفیت معینی هستند که در وضعیت معمولی تغییر پیدا نمیکنند. خازنهای ثابت را بر اساس نوع ماده دی الکتریک به کار رفته در آنها تقسیم بندی و نام گذاری میکنند و از آنها در مصارف مختلف استفاده میشود. از جمله این خازنها میتوان انواع سرامیکی ، میکا ، ورقهای ( کاغذی و پلاستیکی ) ، الکترولیتی ، روغنی ، گازی و نوع خاص فیلم (Film) را نام برد؛ اگر ماده دی الکتریک طی یک فعالیت شیمیایی تشکیل شده باشد آن را خازن الکترولیتی و در غیر این صورت آن را خازن خشک گویند. خازن متغیر : به طور کلی با تغییر سه عامل میتوان ظرفیت خازن را تغیییر داد: "فاصله صفحات" ، "سطح صفحات" و "نوع دی الکتریک". اساس کار خازن متغیر بر مبنای تغییر سطح مشترک صفحات خازن یا تغییر ضخامت دی الکتریک است، ظرفیت یک خازن نسبت مستقیم با سطح مشترک دو صفحه خازن دارد. خازنهای متغیر عموما ازنوع عایق هوا یا پلاستیک هستند.
محدوده ظرفیت خازنهای واریابل ۱۰ تا ۴۰۰ پیکو فاراد و در خازنهای تریمر از ۵ تا ۳۰ پیکو فاراد است. از این خازنها در گیرندههای رادیویی برای تنظیم فرکانس ایستگاه رادیویی استفاده میشود.
نوعی که به وسیله دسته متحرک (محور) عمل تغییر ظرفیت انجام میشود "واریابل" می نامند و نوع دیگر این عمل به وسیله پیچ گوشتی صورت میگیرد که به آن "تریمر" گویند.
الف) خازنهای سرامیکی :خازن سرامیکی (Ceramic capacitor) معمولترین خازن غیر الکترولیتی است که در آن دی الکتریک بکار رفته از جنس سرامیک است. ثابت دی الکتریک سرامیک بالا است، از این رو امکان ساخت خازنهای با ظرفیت زیاد در اندازه کوچک را در مقایسه با سایر خازنها بوجود آورده ، در نتیجه ولتاژ کار آنها بالا خواهد بود. ظرفیت خازنهای سرامیکی معمولا بین۵ پیکو فاراد تا ۱ میکرو فاراد است.این نوع خازن به صورت دیسکی (عدسی) و استوانهای تولید میشود و فرکانس کار خازنهای سرامیکی بالای ۱۰۰ مگاهرتز است.
عیب بزرگ این خازنها وابسته بودن ظرفیت آنها به دمای محیط است، زیرا با تغییر دما ظرفیت خازن تغییر میکند.
از این خازن در مدارهای الکترونیکی ، مانند مدارهای مخابراتی و رادیویی استفاده میشود.
نحوه خواندن مقدار خازن عدسی
نحوه خواندن مقدار خازن عدسی
در خازن های عدسی معمولاً عددی ۱، ۲ یا ۳ رقمی بر روی بدنه آنها درج شده است که مقدار ظرفیت این نوع خازن را مشخص می کنند و نحوه تشخیص ظرفیت بدین صورت است :
اگر عدد ۱ یا ۲ رقمی بر روی بدنه این خازنها درج شده بود همان عدد مقدار ظرفیت خازن بر حسب pF (پیکو فاراد)، و اگر عدد ۳ رقمی بر روی بدنه آنها نوشته شده بود، (مثلاً ۲۲۳) دو رقم سمت چپ را می نویسیم (یعنی ۲۲) و به جای شماره رقم سمت راست صفر می گذاریم (یعنی ۲۲۰۰۰) و این عدد بیانگر مقدار خازن بر حسب pF است.
انواع خازن سرامیکی از اساس شکل و اندازه
همون طور که میبینید نوع عدسی و نوع SMD این نوع خازن موجوده، اون مدل آبی رو من تاحالا کار نکردم، اطلاعات زیادیه م دربارش ندارم متاسفانه.
ب) خازنهای ورقهای :در خازنهای ورقهای از کاغذ و مواد پلاستیکی به سبب انعطاف پذیری آنها ، برای دی الکتریک استفاده میشود.
انواع خازن ورقهای
خازن کاغذی : خازنهای کاغذی به دلیل ارزان بودن و اندازه کوچکشان مورد استفاده فراوان قرار می گیرند . جنس دی الکتریک آنها کاغذ آغشته به پارافین است و در ولتاژ پیش از ۶۰۰ ولت مورد استفاده قرار می گیرند . صفحات این خازنها به صورت نوارهای صاف و طویل از جنس ورقه های قلع است . کاغذ آغشته به پارافین بین دو صفحه ، حکم دی الکتریک را دارد و این هر سه بصورت لوله ، پیچیده شده اند و داخل یک استوانه قرار می گیرند . خازنهای پلاستیکی :در این نوع خازن از ورقههای نازک پلاستیک برای دی الکتریک استفاده میشود. ورقههای پلاستیکی همراه با ورقههای نازک فلزی (آلومینیومی) به صورت لوله ، در درون قاب پلاستیکی بسته بندی میشوند. امروزه این نوع خازنها به دلیل داشتن مشخصات خوب در مدارات زیاد به کار میروند. این خازنها نسبت به تغییرات دما حساسیت زیادی ندارند ، به همین سبب از آنها در مداراتی استفاده میکنند که احتیاج به خازنی با ظرفیت ثابت در مقابل حرارت باشد. یکی از انواع دی الکتریکهایی که در این خازنها به کار میرود پلی استایرن (Polystyrene) است، از این رو به این خازنها "پلی استر" گفته میشود که از جمله رایجترین خازنهای پلاستیکی است. ماکزیمم فرکانس کار خازنهای پلاستیکی حدود یک مگا هرتز است.
ج) خازنهای میکا : در این نوع خازن از ورقههای نازک میکا در بین صفحات خازن (ورقههای فلزی – آلومینیوم) استفاده میشود و در پایان ، مجموعه در یک محفظه قرار داده میشوند تا از اثر رطوبت جلوگیری شود. ظرفیت خازنهای میکا تقریبا بین 0.01 تا 1 میکرو فاراد است. از ویژگیهای اصلی و مهم این خازنها میتوان داشتن ولتاژ کار بالا ، عمر طولانی و کاربرد در مدارات فرکانس بالا را نام برد.
د) خازنهای الکترولیتی :این نوع خازنها معمولاً در رنج میکرو فاراد هستند. خازنهای الکترولیتی همان خازنهای ثابت هستند،اما اندازه و ظرفیتشان از خازنهای ثابت بزرگتر است. نام دیگر این خازنها، شیمیایی است؛ علت نامیدن آنها به این نام این است که دی الکتریک این خازنها را به نوعی مواد شیمیایی آغشته میکنند که در عمل، حالت یک کاتالیزور را دارا میباشند و باعث بالا رفتن ظرفیت خازن میشوند. برخلاف خازنهای عدسی ، این خازنها دارای قطب یا پایه مثبت و منفی میباشند.
روی بدنه خازن کنار پایه منفی ، علامت – نوشته شده است. مقدار واقعی ظرفیت و ولتاژ قابل تحمل آنها نیز روی بدنه درج شده است .
انواع خازن الکترولیتی بر حسب جنس مواد
۱) خازن آلومینیومی :این خازن همانند خازنهای ورقهای از دو ورقه آلومینیومی تشکیل شده است. یکی از این ورقهها که لایه اکسید روی آن ایجاد میشود "آند" نامیده میشود و ورقه آلومینیومی دیگر نقش کاتد را دارد. ساختمان داخلی آن بدین صورت است که دو ورقه آلومینیومی به همراه دو لایه کاغذ متخلخل که در بین آنها قرار دارند هم زمان پیچیده شده و سیمهای اتصال نیز به انتهای ورقههای آلومینیومی متصل میشوند. پس از پیچیدن ورقهها آن را درون یک الکترولیت مناسب که شکل گیری لایه اکسید را سرعت میبخشد غوطهور میسازند تا دو لایه کاغذ متخلخل از الکترولیت پر شوند. سپس کل مجموعه را درون یک قاب فلزی قرار داده و با یک پولک پلاستیکی که سیمهای خازن از آن میگذرد محکم بسته میشود. ۲) خازن تانتالیوم :در این نوع خازن به جای آلومینیوم از فلز تانتالیوم استفاده میشود زیاد بودن ثابت دی الکتریک اکسید تانتالیوم نسبت به اکسید آلومینیوم (حدودا ۳ برابر) سبب میشود خازنهای تانتالیومی نسبت به نوع آلومینیومی درحجم مساوی دارای ظرفیت بیشتری باشند.
انواع خازن الکترولیتی آلومینیومی بر حسب اندازه و شکل
در زیر چند تصویر از این نوع از خازن های الکترولیتی آلومینیومی رو میبینید، که تصویر اول خازن های معمولی و تصویر دوم مدل SMD (نصب سطحی) این نوع خازن ها هست که اندازشون کوچیک هستش و برا مدارات کوچیک و جمع و جور مناسب هستن.
این خازن ها پلاریته دارن(قطب + و - دارن) و لذا مهمه که چطوری در مدار قرار بگیرن، پایه – این خازن ها روشون مشخص شده که در عکس زیر مشاهده میکنید(قسمت مشخص شده پایه – خازن ما هستش، اون یکی پایه هم میشه + دیگه ^_^) توجه : خازن الکترولیتی دیگه مثل مقاومت نیست که هر طوری که دوست داشتین بزارینش تو مدار، بلکه مثل LED هستش و جهت قرار گرفتنش در مدار مهمه. در دو تا عنوان بعدی ترتیب پایه های + و - رو قرار دادم.
در شکل زیر هم انواع این نوع خازن رو در شکل شمایل مختلف میبینید :
انواع خازن الکترولیتی تانتالیوم بر حسب اندازه و شکل
والا با این نوع خازن کار نکردم تا حالا، ولی یکی از بچه ها میگفت زود منفجر میشن اینا، و با LCR متر میشه جنس اصل و قلابیش رو تشخیص داد.
قطبهای + و - خازن های الکترولیتی
در شکل زیر دو تا خازن سمت چپ که از نوع الکترولیتی آلمینیومی هستن، 4تای بعدی هم از رنگ زردشون تابلو هستش که از نوع الکترولیتی تانتالیوم هستن، بقیشون هم نمیدونم دقیقا
تو شکل زیر هم 3مورد آخر از نوع الکترولیت آلومینیوم هتستن(3مورد سمت راست) و دو مورد سمت چپ هم مدل smd همین نوع خازن هستش، و از مورد Axial هم نمیدونم چیه داستاش.
والا سر این شماتیک بخواین گیر بدین خودتونو فقط اذیت میکنید فقط اینو بگم که نوع متغیر رو که شماتیکش رو در زیر مشاهده میکنید(3تا شماتیک) این مورد به کنار، حالا خازن های بدون پلاریته(بدون +و -) تو شماتیکشون علامت + نیست، و خازن های با پلاریته تو شماتیکشون + هستش، اینو به یاد داشته باشید، تا بعدا که رفتید درباره خازن ها مطالعه کنید یا تو یه مداری خازن دیدید قاطی نکنید.
فیلمی از کاربرد خازن
دوستان کلیپ زیر رو هم ببینید، ظرر نداره، خودم فیلمش رو گرفتم :
17.6MBیه نمونه از کاربرد خازن
0%
00:00 / 04:02
فیلمهایی از ترکیدن و دود کردن خازن
در زیر فیلی از انفجار و ترکیدن انواع خازن در اثر اعمال ولتاژ بیش از حد رو مشاهده میکنید، من یه مورد از اینا رو تجربه کردم، یه بار تو آزمایشگاه دانشگومون بودم یهو نمیدونم چی شد، ولتاژ رفتن بالا، نمیدونم یادم نیست، دو نفر بودیم، تو آزمایشگاه، مسئولش هم رفته بود بیرون گفت برمیگردم، ما هم داشتیم کار میکردیم که یهو دیدیم خازنه داره دود میده از خودش، دودش یهو زیاد شد، پسر جاتون خالی ریده بودیم به خودمون^_^ ، سریع مدار رو شوت کردم یه طرف دیگه و در اثر این کار منبع تغذیه قطع شد و دود کردن خازن هم چند ثانیه بعد قطع شد، حالا خر بیار باقالی بار کن، کل آزمایشگاه پر از دود و بو شده، مسئولش میومد متوجه میشد و شوتمون میکرد بیرون از آزمایشگاه، سریع کولر رو روشن کردیم و در باز کردیم، بعد چند دقیقه همه چی به حالت عادی خودش برگشت ^_^ ولی خداییش تجربه اولم بودم که همچین چیزی رو میدیم، یهو دیدم داره دود میکنه، گفتم که الانه که منفجر بشه ^_^
29.6MBترکیدن و دود کردن خازن در اثر اعمال ولتاژ بیش از حد - 1
0%
00:00 / 03:28
16.5MBترکیدن و دود کردن خازن در اثر اعمال ولتاژ بیش از حد - 2
سلام من میخوام از این ال ای دی خطی ها رو سپر ماشینم نصب کنم میخواستم ببینم میتونم خازنی چیزی سرراهش وصل کنم که عین ترانس خونه نوسان برق ماشین رو بگیره که بخاطر نوسان نسوزه؟
سلام
اگر در یک مدار خازن بکار رفته از نوع الکترولیتی باشه و ما خازن از نوع تانتانیوم یا نوع مختلف دیگه با همون مشخصات رو بزاریم، ایا مشکلی برای مدار پیش میاد؟
اگر بله؛ در این موارد،غیر از ولتاژ و ظرفیت خازن کمیت دیگه ای هم باید توجه بشه؟
ممنون
توجه : این خازن های سرامیکی کلاس بندی هم دارن انگار که دربارشون مطالعه نکردم دیگه – میتوین این لینک رو بخونی : Ceramic capacitor
کاربرد :
1.خازن های سرامیکی برای مدارات فرکانس بالا مناسب هستند ( منبع : Types of Capacitors )
2.کاهش نویز RF تولید شده توسط موتور های DC
3.کاهش میزان ripple تغذیه ( صاف کردن تغذیه / کم کردن دامنه تغییرات )
در عکس زیر کابرد های بیشتری رو میبینی :
با سلام سوالی در مورد ظرفیت خازن ها داشتم. توی سایتی در رابطه با تعریف فاراد نوشته بود که: مثلا یک خازن 1 فارادی 220 ولتی میتونه یک وسیله مصرف کننده 6،722 وات رو به مدت یک ساعت روشن کنه. می خواستم بدونم که حالا اگه ظرفیت خازن 220 ولتی ما 10 میلی فاراد یعنی (یکصدم) هم باشه می شه باهاش همون وسیله مصرف کننده 6،722 وات رو برای مدت 36 ثانیه یعنی یکصدم اون خازن 1 فارادی روشن نگه داشت یا برای روشن کردن این وسیله (برای هر مدت زمانی هم که باشه) نیاز به همون حداقل ظرفیت و ولتاژ 1 فاراد و 220 ولت در یک خازن هست؟
با عرض سلام وخسته نباشید.سوالی داشتم از خدمتتون.من میخوام یه ازمیچر ۱۲ ولت ۳ امپر رو به باطری ماشین وصل کنم.ولی باطری ماشین ۸۸ امپر ساعته میخواستم مقاومتی سر راهش بزارم که موتور نسوزه.ممنون میشم راهنماییم کنید.
باتوجه به اینکه ولتاژ باطری و آرمیچرهردو 12 ولت است نیازی به قراردادن مقاومت نیست . برای جلوگیری از سوختن آرمیچر کافیست فیوز 2الی 3 آمپر در مسیر قراردهید.
خازن هارو تا ولتاژ نامی شان می توانید به هر مداری وصل کنید. بشرط اینکه خازن های الکترولیت (که علامت مثبت و منفی روی قطبین آنها مشخص شده) رابه برق dc و خازن های bipolar یا ac را به منبع برق ac وصل نمائید.
درود به شرفت
سلام
مهندس واقعا از سایتت نه تنها من
بلکه همه ی مبتدی ها تشکر میکنن
جدا از این که مطالب علمی خوبی میگزارید
غیرت و مردانگیتان نیزبه دلیل حرف های سیاسی درست ثابت شد
مرگ بر آمریکا
موفق و سرفراز باشید
دوستان کار اصلیه خازن ایجاد وقفه درمدار های مستقیمه مثه یه کلیده زمان دار به صورتی ک هرچی خازن شما حجم بیشتری بخواد باسه پر شدن تا اون زمان برقو از خودش عبور میده پس از پر شدن مسیر بسته میشه برق وارده مسیر دیگه میشه که تا زمانی ک دوباره مسیر قبلی توسط یک اتصاله دشارژ دوباره باز شه البته تو بستگی به مدارتون داره ک لازم باشه این عمل تکرار بشه ک نیاز به دشارژو باز شدن مسیر باشه یا نه فقط نیاز باشه زمان شروع به کار فقط مسیر اول باز باشه
سلام میخواستم بپرسم برای تبدیل زمان یک ثانیه برق ۱۲ ولت باتری به پنج تا ده ثانیه، از چه نوع خازنی استفاده کنم؟
با چه ظرفیتی؟
آیا چنین چیزی امکان داره؟
من سر رشته ای از الکترونیک ندارم لطفا راهنمایی کنید.
با عرض سلام.خواستم بدونم که خازن تو کجاها کاربرد داره.همه میدونیم که خازن ولتاژ ذخیره میکنه.اما این به چه درد میخوده.؟مثلا برا مقاومت گفتین که اگر بخواهیم که ولتاژ مثلا۷ولتی روبهLEDبزنیم میسوزه برا همین میاییم از مقاومت استفاده میکنیم.برا خازن چی؟کاربردش چبه؟
سلام استاد
میخام یه خازن رو تو مدار بوق موتورسیکلت بزارم تا بدون باتری هم از نهایت صدای بوق استفاده کنم به نظرتون خازن رو چطور تو مدار بگذارم ؟
به این صورت تست کردم جواب نداد
بدنه –پایه منفی خازن=====خازن۵۰ ولت ۶۸۰۰ ==== پایه مثبت خازن–به بوق —— دیود ۵۴۰۸——- با همه سیم های مثبت تست شد
چرا نتیجه نمی گیرم استاد ؟
با سلام
با اجازه آقا مهدی.
اگر ماژولت تا 13.5 ولت رو می تونه تحمل کنه(چون ولتاژ باتری ماشین وقتی خاموشه حدود 13تا 13.5 هست.)،وصل کن هیچ مشکلی پیش نمیاد.جریان رو خود ماژول میکشه.و جریان اضافی به ماژول وارد نمیشه.طبق قانون V=RI
سلام خیلی ممنون مطلبتون مفید بود یک سوال میخواستم ببینم میتونم با خازن یه شوکر درست کنم؟ تو اینترنت هر چی سرچ کردم نقشه های خیلی پیچیده میاره ازشونم سر در نمیارم
خوب بود مرسی آقای مهدی. بعضی جاها انقدر آدمو گیج میکنن و توضیحات زیاد میدن که آدم از هرچی رشته الکترونیک و خازنه خسته میشه . ولی توضیحات شما بهتر بود واسه من مفید بود.
مهمان
ممنون ساده مختصر مفید
مهمان
سلام من میخوام از این ال ای دی خطی ها رو سپر ماشینم نصب کنم میخواستم ببینم میتونم خازنی چیزی سرراهش وصل کنم که عین ترانس خونه نوسان برق ماشین رو بگیره که بخاطر نوسان نسوزه؟
مهمان
سلام
اگر در یک مدار خازن بکار رفته از نوع الکترولیتی باشه و ما خازن از نوع تانتانیوم یا نوع مختلف دیگه با همون مشخصات رو بزاریم، ایا مشکلی برای مدار پیش میاد؟
اگر بله؛ در این موارد،غیر از ولتاژ و ظرفیت خازن کمیت دیگه ای هم باید توجه بشه؟
ممنون
مهمان
سلام مجدد؛ یه مسلمون بیاد جواب ما رو بده.ممنون
مهمان
سلام…. میخاسم 5تا از کاربردهای خازن عدسی بهم بگین
نویسنده این مطلب
سلام – یه 0.5 الی 1 ساعت ( شاید هم بیشتر شد ) صبر کنید دارم مطالعه میکنم.
نویسنده این مطلب
انواع خازن سرامیکی :
1) Ceramic Capacitor
2) Multilayer Ceramic Capacitor = MLCC : چیزی که فهمیدم اینه که اینا در پکیج smd تولید میشن – دقیقا مطمئن نیستم.
توجه : از ترکیب چندین خازن Multilayer Ceramic Capacitor، یک خازن monolithic ceramic capacitor ساخته میشه. ( منبع : What’s the difference between capacitors? )
توجه : این خازن های سرامیکی کلاس بندی هم دارن انگار که دربارشون مطالعه نکردم دیگه – میتوین این لینک رو بخونی : Ceramic capacitor
کاربرد :

1.خازن های سرامیکی برای مدارات فرکانس بالا مناسب هستند ( منبع : Types of Capacitors )
2.کاهش نویز RF تولید شده توسط موتور های DC
3.کاهش میزان ripple تغذیه ( صاف کردن تغذیه / کم کردن دامنه تغییرات )
در عکس زیر کابرد های بیشتری رو میبینی :
لینک های مفید :
1) Capacitor Room
مهمان
سپاس عالی بود
مهمان
salam man besyar az sayte shoma razi hastam
tnx
مهمان
با سلام سوالی در مورد ظرفیت خازن ها داشتم. توی سایتی در رابطه با تعریف فاراد نوشته بود که: مثلا یک خازن 1 فارادی 220 ولتی میتونه یک وسیله مصرف کننده 6،722 وات رو به مدت یک ساعت روشن کنه. می خواستم بدونم که حالا اگه ظرفیت خازن 220 ولتی ما 10 میلی فاراد یعنی (یکصدم) هم باشه می شه باهاش همون وسیله مصرف کننده 6،722 وات رو برای مدت 36 ثانیه یعنی یکصدم اون خازن 1 فارادی روشن نگه داشت یا برای روشن کردن این وسیله (برای هر مدت زمانی هم که باشه) نیاز به همون حداقل ظرفیت و ولتاژ 1 فاراد و 220 ولت در یک خازن هست؟
مهمان
سلام یه سوال داشتم انرژی در کجای خازن ذخیره میشه با تشکر
نویسنده این مطلب
سلام-تا جایی که یادم میاد دو تا صفحه داره خازن که تو این صفحات بار الکتریکی قرار میگیره.
مهمان
در صفحات آن
مهمان
سلام
امکانش هست که پشت المنت های گرمایشی ، خازنی استفاده کرد تا برق مصرفی و امپر پایین تر بیاد ؟
با تشکر
مهمان
سلام.نه خازن در این مصرف کننده کارایی ندارد.فقط در وساییلی که القایی هستند مثل الکتروموتور جواب میدهد.
مهمان
مهمان
با عرض سلام وخسته نباشید.سوالی داشتم از خدمتتون.من میخوام یه ازمیچر ۱۲ ولت ۳ امپر رو به باطری ماشین وصل کنم.ولی باطری ماشین ۸۸ امپر ساعته میخواستم مقاومتی سر راهش بزارم که موتور نسوزه.ممنون میشم راهنماییم کنید.
مهمان
باتوجه به اینکه ولتاژ باطری و آرمیچرهردو 12 ولت است نیازی به قراردادن مقاومت نیست . برای جلوگیری از سوختن آرمیچر کافیست فیوز 2الی 3 آمپر در مسیر قراردهید.
مهمان
وقتی کپی پست می کنین معلومه نبایدم بتونید جواب سوالارو بدین. هی میگین بلد نیستم
نویسنده این مطلب
حوصله توضیح ندارم وگرنه جوابتونو میدادم و میدید که دارید اشتباه میکنید.
مهمان
سلام خدا قوت
میخواستم ببینم وقتی که جریان به خازن وصل میشه در لحظه اول خازن یک جریان کمی رو از خودش عبور میده. علت عبور دادن این جریان چیه
مهمان
درلحظه اتصال خازن به برق dc مقداری جریان جهت شارژ خازن از منبع دریافت که بدلیل عدم استفاده جریان متوقف میشه . ولی در مورد برق ac این عمل تکرار میشه.
مهمان
سلام
ببخشید هر خازنی رو میشه به هر ولتاژی وصل کرد؟
مثلا 9 ولت منبع تغذیه و200 v خازن؟
زود جواب بدید ممنون
نویسنده این مطلب
سلام-نه نمیشه
مهمان
خازن هارو تا ولتاژ نامی شان می توانید به هر مداری وصل کنید. بشرط اینکه خازن های الکترولیت (که علامت مثبت و منفی روی قطبین آنها مشخص شده) رابه برق dc و خازن های bipolar یا ac را به منبع برق ac وصل نمائید.
مهمان
درود به شرفت
سلام
مهندس واقعا از سایتت نه تنها من
بلکه همه ی مبتدی ها تشکر میکنن
جدا از این که مطالب علمی خوبی میگزارید
غیرت و مردانگیتان نیزبه دلیل حرف های سیاسی درست ثابت شد
مرگ بر آمریکا
موفق و سرفراز باشید
مهمان
دوستان کار اصلیه خازن ایجاد وقفه درمدار های مستقیمه مثه یه کلیده زمان دار به صورتی ک هرچی خازن شما حجم بیشتری بخواد باسه پر شدن تا اون زمان برقو از خودش عبور میده پس از پر شدن مسیر بسته میشه برق وارده مسیر دیگه میشه که تا زمانی ک دوباره مسیر قبلی توسط یک اتصاله دشارژ دوباره باز شه البته تو بستگی به مدارتون داره ک لازم باشه این عمل تکرار بشه ک نیاز به دشارژو باز شدن مسیر باشه یا نه فقط نیاز باشه زمان شروع به کار فقط مسیر اول باز باشه
مهمان
سلام من میخوام الکترونیک یاد بگیرم چون کارم تعمیر لوازم خونگیه ،باید از کجا شروع کنم . کتاب گرفتم اما گیج شدم لطفا راهنماییم کنین.ممنون.
نویسنده این مطلب
سلام
الکترونیک چی؟ الکترونیک یه شاخه دو شاخه نیست که – مثلا همین تعمیر لوازم هم کار الکترونیکی شاید بهش اطلاق بشه و…
مهمان
سلام
خازن هر ولتاژی بهش بدیم همون ولتاژ رو بر میگردونه ؟!
مهمان
ok شد
مهمان
سلام میخواستم بپرسم برای تبدیل زمان یک ثانیه برق ۱۲ ولت باتری به پنج تا ده ثانیه، از چه نوع خازنی استفاده کنم؟
با چه ظرفیتی؟
آیا چنین چیزی امکان داره؟
من سر رشته ای از الکترونیک ندارم لطفا راهنمایی کنید.
نویسنده این مطلب
سلام – در مقابل ولتاژ DC سریع پر میشه و اتصال باز میشه – ولی در مقابل AC هی پر و خالی میشه. – یه جورایی به صورت سینوسی پر و خالی میشه
مهمان
با عرض سلام.خواستم بدونم که خازن تو کجاها کاربرد داره.همه میدونیم که خازن ولتاژ ذخیره میکنه.اما این به چه درد میخوده.؟مثلا برا مقاومت گفتین که اگر بخواهیم که ولتاژ مثلا۷ولتی روبهLEDبزنیم میسوزه برا همین میاییم از مقاومت استفاده میکنیم.برا خازن چی؟کاربردش چبه؟
مهمان
سلام استاد


میخام یه خازن رو تو مدار بوق موتورسیکلت بزارم تا بدون باتری هم از نهایت صدای بوق استفاده کنم به نظرتون خازن رو چطور تو مدار بگذارم ؟
به این صورت تست کردم جواب نداد
بدنه –پایه منفی خازن=====خازن۵۰ ولت ۶۸۰۰ ==== پایه مثبت خازن–به بوق —— دیود ۵۴۰۸——- با همه سیم های مثبت تست شد
چرا نتیجه نمی گیرم استاد ؟
نویسنده این مطلب
سلام – حقیقتا من تو بحث آنالوگ زیاد وارد نیستم – بهتره تو سایت eca انجمن آنالوگش مطرح کنید.
مهمان
سلام شما میتونید از یدکی موتورتهیه کنید نیازی به این کارا و تست نیست
مهمان
سلام من میخوام کابل کامپوزیت رو به کابل کامپوننت تبدیل کنن اما نمیدونم از چه خازنی با چه میزان ولتاژی استفاده کنم اگه ممکنه راهنمایی بفرمایید.ممنون
نویسنده این مطلب
سلام
متاسفانه نمیدونم.
مهمان
سلام عالیه عزیزم چطور میشه باجریان ۱۲ ولت توسط یک رله وخازن عمل قطع و صل را برای مدت ۱یا ۲ ثانیه به تعویق انداخت ممنونم
نویسنده این مطلب
سلام

ببین این بدردت میخوره
مهمان
عالیه مرسی
مهمان
سلام چطوری فلشر دی سی 12 ولت 5 آمپر رو به ماشین که 12 ولت 60 آمپره وصل کنم؟
نویسنده این مطلب
سلام
گفتم که داش – من زیاد تو این چیزا وارد نیستم – بهتره تو سایت eCA مطرح کنید.
نویسنده سایت
با سلام
با اجازه آقا مهدی.
اگر ماژولت تا 13.5 ولت رو می تونه تحمل کنه(چون ولتاژ باتری ماشین وقتی خاموشه حدود 13تا 13.5 هست.)،وصل کن هیچ مشکلی پیش نمیاد.جریان رو خود ماژول میکشه.و جریان اضافی به ماژول وارد نمیشه.طبق قانون V=RI
مهمان
سلام خیلی ممنون مطلبتون مفید بود یک سوال میخواستم ببینم میتونم با خازن یه شوکر درست کنم؟ تو اینترنت هر چی سرچ کردم نقشه های خیلی پیچیده میاره ازشونم سر در نمیارم
نویسنده این مطلب
سلام
مدارات آنالوگ سر رشته ندارم.
مهمان
سلام اگه میخوای شوکر درست کنی باید از مدار های چند برابر کننده ولتاز استفاده کنی تو گوگل سرچ کن مدار چندبرابر کننده ذولتتاز
مهمان
سلام من حیدرم اگه تلگرلمی چیزی داری به ایمیل بفرست
نویسنده این مطلب
سلام
امر دیگه ای نداری؟
مهمان
خوب بود برادر کمی عملی تر بهتر
مهمان
dar kol khob bod. faqat file ro natonestam baz konam. filmeton ham kheili jaleb bod.
مهمان
آقا ممنون
مهمان
مرسی خوب بود.
مهمان
خوب بود مرسی آقای مهدی. بعضی جاها انقدر آدمو گیج میکنن و توضیحات زیاد میدن که آدم از هرچی رشته الکترونیک و خازنه خسته میشه . ولی توضیحات شما بهتر بود واسه من مفید بود.