نمایش/عدم نمایش سایدبار
رفتن به بالای صفحه
أَللّهُمَّ ارْزُقْنی شَفاعَةَ الْحُسَیْنِ یَومَ الْوُرُودِ
مهدی دمیرچیلو

اپتوکوپلر چیست و کاربرد و انواع آن

129

به نام خدا

اپتوکوپلر چیست و کاربرد و انواع آن : والا تو این مطلب میخوام یه کم در مورد اپتوکوپلر و این که چی هستش ؛ کاربردش چیه, مدار داخلی اپتوکپلر ، انواع اپتوکپلر و این که اپتوکوپلر چیست رو میخوام بگم و یه پروژه از پروتئوس براتون قرار بدم تا متوجه بشید…..تو نت مطلب در این باره زیاد نیست…ماشالله اکثر سایت ها از هم کپی پیس کردن و حتی چیزی به اون مطلب اضافه یا کم هم نکردند O_o
اپتوکوپلر چیست و کاربرد و انواع آن

اپتوکوپلر چیست

اپتوکوپلر (optocoupler) یک قطعه الکترونیکی هستش که به صورت IC تولید میشه.
کار اصلی اپتوکاپلر ایزوله کردن دو نقطه از مدار با استفاده از نور میباشد.(اگه مدار داخلیش رو ببینی منظور از نور رو متوجه میشی)
حالا ایزوله کردن یعنی چیه؟؟
لپ کلوم>>>>اتصال دو نقطه از مدار بدون استفاده از سیم….در اینجا به جای سیم از نور استفاده کردیم (الله اکبر ^_^) که اپتوکوپلر این کار رو انجام میده…..

کاربرد اپتوکوپلر

به عنوان مثال اگر بخوایم از طریق میکرو مستقیما به موتوری فرمان بدیم یا رله ای را فعال کنیم (یا هر قطعه مشابه دیگر) ممکنه عملکرد موتور (رله) باعث ایجاد نویز شده و بر روی عملکرد میکرو تاثیر بزاره و باعث اختلال در سیستم بشه.>>>برای جلوگیری از این کار ما میایم و از اپتوکوپلر استفاه میکنیم.
مثلا از اپتوکوپلر برای حفاظت بخشی از مدار در برابر ولتاژ برگشتی از بخش قدرت استفاده میکنیم یعنی به وسیله این IC میتونیم به راحتی بخش فرمان را که دارای ولتاژ کمی است از بخش قدرت که ولتاژ زیاد است جدا کنیم و فرمان را بصورت نوری ارسال کنیم که به این المان میگن اپتی کوپلر نوری .اگر هم ولتاژ در بخش قدرت زیاد باشد دیگر به آیسی ما صدمه نمیزند……

مدار داخلی اپتوکوپلر

این IC از ۲ بخش تشکیل شده : فرستنده نوری که معمولا یک دیود ناشر نور می‌باشد(LED) و بخش گیرنده نوری که میتواند یک فتوترانزیستور(یا یه گیت نند یا….) و بین این دو بخش هیچ جریان الکتریکی وجود نداره و کاملا مجزا از همدیگه هستن و تنها نور قابل انتقال هستش.
توجه : البته شکل بالا مدار داخلی ساده ترین اپتوکپلر هستش…..ولی در کل مدار داخلی همه اپتوکپلر ها یه چیز تو مایه های عکس بالا هستش مثلا ممکنه به جای ترانزیستور یه گیت NAND یه یه چیز دیگه بزارن ولی در هر صورت فرم کلی اپتوکپلر همینه (چه قدر اپتوکپلر رو تکرار کردم ^_^)
اپتوکوپلر چیست

نحوه کار اپتوکپلر

لپ کلوم این میشه که اگه (در عکس بالا) بین پایه های ۱ و ۲ جریان برقرار باشه(یعنی پایه ۱ به VCC  و پایه ۲ به GND وصل بشه) اون وقت جریان میتونه از پایه ۳ به سمت ۴ بره….یعنی بین پایه ۳و۴ اتصال برقرار میشه…..یه جورایی هم میشه گفت که این IC یه جور کلید قطع و وصل هستش….پروژه ای که ته مطلب گزاشتم رو ببینید بهتر متوجه میشید تا اینجا بخوام داستان بگم O_o

انواع اپتوکوپلر

اپتوکوپلر ترانزیستوری : این قطعه از یک led و یک ترانزیستور نوری تشکیل شده است.
اپتوکوپلر با گیت NAND :  به جای ترانزیستور از گیت NAND استفاده کرده.
اپتوکوپلر دارلینگتون : دراین قطعه به جای ترانزیستور یک جفت دارلینگتون در مدار قرار دارد.
اپتوکوپلر دیاک : از این قطعه برای تریگر کردن ترایاک استفاده می شود.
انواع اپتوکوپلر

آموزش کار با اپتوکوپلر

والا من نمیخوام این بخش رو توضیح بدم…لینکی که در زیر میزارم قشنگ توضیح داده…..
اپتوکوپلر چیست؟؟؟
توجه : فقط اینو بگم که زیاد به پروتئوس اهمیت ندید…مشکلات زیادی داره…مثلا خیل از اپتوکوپلر ها رو تو کتابخونش نداره و تو شبیه سازی و اجرا هم مشکلاتی داره….سعی کنید در عمل مدار رو ببندید….مثلا مداری که من در زیر بستم (عملی بستم و نه در پروتئوس) قشنگ کار میکنه ولی در پروتئوس اصلا این قطعه وجود نداره و قطعه مشابه این هم درست کار نمیکنه که بخوام ازش استفاده کنم.
آموزش کار با اپتوکوپلر

من مدار بالا رو بستم…ولی چون اتصالات خوب معلوم نیست در پروتئوس براتون رسم میکنم تا قشنگ متوجه بشد….فقط اینو بگم که این مدار در پروتئوس کار نمیکنه(ولی در عمل کار میکنه) و برای این در پروتئوس رسم میکنم تا متوجه اتصالات مدار بشید……>>>>(بعدا نیایید بگید چرا مدار تو پروتئوس کار نمیکنه و از این جور حرفا ^_^)
کاربرد اپتوکوپلر

توجه۱ : اول کار حواستون باشه که اپتوکپلر داغ نکنه(چون ممکنه اشتباهاتی انجام بدید)….اگه دیدید داره داغ میشه سری سیم تغزیه رو ازش جدا کنید.
توجه۲ : VCC2 همون باتری کتابی هستش…..و VCC1 منبع ولتاژ متغییر—–اگه منبع ولتاژ متغییر ندارید میتونید از پتانسومتر و تقسیم ولتاژ استفاده کنید.
توجه ۳ : در مدار بالا به یان خاطر ۴ تا LED گزاشتم که ولتاژبینشون تقسیم بشه ……ولتاژ باتری کتابی رو ۸ بگیرید….و تقسیم بر ۴ کنید…به هر LED دو ولت میرسه

پروژه AVR و اپتوکوپلر

این از مدار پروژه تو پروتئوس
که تو این پروژه AVR  یه موتور و رله رو فعال میکنیم بدون آن که اتصالی بینون باشه و بدون وجود عوامل مزاحم(نویز-جریان برگشتی و…)
پروژه AVR و اپتوکوپلر

اینم از کد های پروژه

 

دانلود پروژه این مطلب + یه پروژه برا تست

 

مطالعه بیشتر

روش تست سلامت اپتوکپلر
Opto Coupler
Optocoupler Tutorial
Circuit Options Explore Issues, Solutions For Relay Drivers

تعداد مطالب : 367 تا
جنگ ما فتح قدس را به همراه خواهد داشت. [ امام خمینی (ره) ]
بقیه جلسات :
این مطلب هیچ طبقه بندی یی ندارد!
ارسال دیدگاه
113
نظرات این مطلب بسته شده است.
  1. مهدی شریعتی

    مهمان

    مهدی شریعتی

    مهندس سلام،عالی بود،ممنونم،یک سوال هم دارم،لطفا بفرمائید به جای اپتو کوپلرpc17l1 از چه شماره دیگری میتونیم استفاده کنیم،متشکرم.

  2. محمد

    مهمان

    محمد

    آره میتونی از همین مدار استفاده کنی

  3. ابولفضل عبدی

    مهمان

    ابولفضل عبدی

    سلام ، خسته نباشید ، من یه اسپیکر بلوتوثی ساختم ولی چون برای امپیلی و مژول پولوتوث از یه منبع ولتاز استفاده کردم ، ماژول بلوتوث به روی مدار نویز میندازه و زمانی که به هر کدوم یه منبع جدا وصل میکنم نویز از بین میره ، چگونه میتونم با یه منبع یه اسبیکر بدون نویز درست بکونم ، ایا با اپتو کوپلر میشه ، لطفا اگه میشه مدارشو بهم یاد بدین چو علان چند ماه هیچ پیشرفتی در برطرف کردن نویز نداشتم . باتشکر از شما دوست عزیزم ،سپاس

  4. محمد

    مهمان

    محمد

    سلام. برای ایزوله کردن یک نود در کن باس چه مداری پیشنهاد می کنید؟ اگه دو خط H , L در این پروتکل به هم اتصال کوتاه بشن مشکل پیش میاد پس باید راهی باشه تا در فواصل مختلف این باس، ایزولاسیون انجام بشه تا فقط بخشی از شبکه مختل بشه نه تمام اون و با مانیتورینگی که انجام میشه می فهمیم که کدوم نودها از مدار خارج شدن. چون این پروتکل رو میشه به صورت لو(حلقه) بست و از دو طرف می تونیم ارتباط داشته باشیم. اما با این اپتوکوپلر نمیشه.

  5. احمد

    مهمان

    احمد

    با سلام با تشکر از سایت خوب شما چیزهای زیادی از سایت شما یاد گرفتم
    ممنونم و موفق باشید

  6. ابوالقاسم

    مهمان

    ابوالقاسم

    ممنون از توضیحاتتون. تو خیلی از مدارات در اینترنت دیدم که برای راه اندازی موتور یا رله بعد از اپتوکوپلر ترانزیستور هم میزارن. آیا جریان عبوری از اپتو کوپلر جوابگوی رله نیست؟

  7. عماد

    مهمان

    عماد

    خدا مادر و پدرت و بیامرزه ساده و روان توضیح دادی بیچاره شدم از بس اینترنت و گشتم چرت و پرت نوشته بود توی سه ثانیه مطلب رو گرفتم ممنون.

  8. آرمان

    مهمان

    آرمان

    احسنت. مطلب قابل استفاده ای بود. خدا خیرتون بده
    متشکرم

  9. علیرضا

    مهمان

    علیرضا

    عاللللللییییییی بودد

  10. نوید

    مهمان

    نوید

    ممنون از مطلب مفیدتون،موفق باشید

  11. امیر

    مهمان

    امیر

    عالی
    دمتگرم واقعا
    تا حدودی تعمیرات برد انجام میدم البته فقط بردهایی که در حیطه کار خودم هستش و تجربی یاد گرفتم بخوام مطالب علمی رو یاد بگیرم دقیقا باید چیکار کنم اگر راهنمایی بفرمایی ممنون میشم

  12. سعید

    مهمان

    سعید

    دستت دردنکنه خیلی خوب بود،من میددونستم فراموش کرده بودم،درضمن قلمت هم خیلی جالبه،ندیده بودم الکترونیک روفکاهی توضیح بدن😂بازم ممنون.موفق باشی.

  13. ابوالحسن معصومی

    مهمان

    ابوالحسن معصومی

    عرض سلام و خسته نباشید. یکجایی در مسئله تایمر گیر افتادم . اگر ممکن هست کمک کنید. با آی سی 555 و دو آی سی 4026 یک شمارنده دو رقمی ساختم . شمارش ها اختلال دارند یعنی سر وقتش نشده، با هر روشن و خاموش شدن مدار دیگر خواه لامپ اتاق و یا یخچال و غیره شمارنده یک شماره میندازه. اگر میتونید کمک کنید ممنون

    مشاهده پاسخ ها (1)
    • محسن

      مهمان

      محسن

      مهندس دمت گرم خیلی خوب توضیح دادی من که سریع مطلب رو گرفتم. خدا خیرت بده خسته نباشی

  14. میثم

    مهمان

    میثم

    سلام و خسته نباشید
    من واسه پروژه یکی از دروس دانشگاه یه پروژه کنترل دما برداشتم برای خنک کردن دما یه فن دارم وقتی فن و وصل میکنم به pwm ولتاژ که روی 100% 5 ولت هست میاد روی 2.6 ولت ، توی یک جایی پرسیدم فقط بهم مدل ایسی دادن سرچ کردم دیدم یه اپتوکوپلر هست منم که تا حالا اسمشو نشنیدم wacko
    سوالم اینه که اگه من از اپتوکوپلر برای pwm استفاده کنم مشکل افت ولتاژم حل میشه ؟ unknw

    مشاهده پاسخ ها (4)
    • Meysam

      مهمان

      Meysam

      لطفا حداقل پاسخ بدید اگه نمیتونید کمک کنید چون هی صفحه رو رفرش میکنم 😐 help

    • ناشناس

      مهمان

      ناشناس

      سلام
      ربطی به ابتو نداره

    • علی

      مهمان

      علی

      سلام
      شما احتمالا از ارم استفاده می کنید ، در حالت 100% از پالس حداکثر ولتاژ را بهتون می ده شما اینو بده به اپتو pc817 کارت حل می شه

      • Meysam

        مهمان

        Meysam

        سلام مهندس smile
        ممنونم از جوابت smile ولی من دو سال پیش مشکل داشتم laugh
        همون موقع اپتو گرفتم مشکلم حل شد.

  15. محمد

    مهمان

    محمد

    سلام خسته نباشی ممنون بابت راهنمایی هاتون
    لطفا اگه میشه کمی رسمی تر توضیح بدین
    مرسی

  16. مهدی

    مهمان

    مهدی

    سلام.ممنون از اطلاعات ارزندتون.
    فقط این قطعه رنج ولتاز کاریش چنده.منظورم ولتاز راه اندازی یا همون ورودی.ممنون

    مشاهده پاسخ ها (1)
    • مهدی دمیرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمیرچیلو

      سلام.به دیتاشیت آیسی مد نظرت مراجعه کن.

  17. روح الله

    مهمان

    روح الله

    سلام اپتوکوپلر pc81‌7 یا مشابهش رو توی کدوم مدار میتونم پیدا کنم…الان بهش نیاز دارم توی شهر نیست و متاسفانه بدلیل بارندگی تردد منطقه ما سخت شده…. چندتا برد کامپیوتذ و ویدئو سی دی و مانیتور ال جی و……. دارم

    مشاهده پاسخ ها (1)
    • yusuf

      مهمان

      yusuf

      به جاش یک اپتوکوپلر معمولی بذار فقط قبل از ورودی از یک دیود bridge استفاده کن

  18. سید مصطفی

    مهمان

    سید مصطفی

    ببخشید من یه ترموستات با آردوینو ساختم و رله رو با یه ترانزیستور به آردوینو متصل کردم ولی هر از گاهی آردوینو هنگ می‌کنه به نظرتون اگه از اپتو کوپلر استفاده کنم این مشکل بر طرف میشه یا نه

    مشاهده پاسخ ها (1)
    • مهدی دمیرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمیرچیلو

      برا بحث ایزوله کردن پایه های های میکرو از محیط خارج, اپتو گزینه خوبیه.
      از تایمر واچ داگ هم میتونی استفاده کنی

  19. مهران طلا

    مهمان

    مهران طلا

    ژووووووون عجب وبلاگ تیتیش مامانی بودد….کیف کردم …جونی

  20. هادی

    مهمان

    هادی

    سلااااااااااااام
    من برا اولین باره سایت شمارا پیدا کردم
    هنوز تو شکم مگه میشه کسی اینقدر روون اطلاعاتشا اونم رایگان در اختیار دیگرون بذاره
    خیلی خیلی ممنون..توضیحت برا اپتوکوپلر حرف نداشت خیلی عزییییییزی عزییییزم..
    مرررررررررررررسی

  21. ارمان خانی

    مهمان

    ارمان خانی

    مهدی جان خدا خیرت بده راستی من یه زمونی توی تلگرام داشتمت الان ندارمت رفتم سربازی برگشتم دیگه ندارمت در هر حال موفق و موید باشی گروه الکترونیک داری بزار استفاده میکنیم

  22. محمد

    مهمان

    محمد

    وری گود

  23. علی

    مهمان

    علی

    بسیار عالی

  24. الیاس

    مهمان

    الیاس

    سلام
    از زحماتت واقعا تشکر و قدردانی میکنم
    متشکرم که مطالب مفید و کاربردی توی سایتت قرار میدی
    من خودم به شخصه از مطالبت استفاده کردم و بکار بردم.
    تشکر و درود

  25. محسن

    مهمان

    محسن

    سلام
    متشکرم از مطلبی که با حوصله و صرف وقت گذاشتی، برای من جدید و مفید بود،
    فقط آخرش اگه سیاسیش نمیکردی بهتر بود، میدونی بعضی وقتها پرهیز از ابراز عقیده، نوعی احترام گذاشتن به دیگرانه
    بازم ممنون

    مشاهده پاسخ ها (1)
    • الیاس

      مهمان

      الیاس

      اقا محسن عزیز
      طبق همون آزادی بیان و …
      این بنده خدا حق داره توی سایتش هر مطلبی که دوست داره بزاره خصوصا اینکه زحمت میکشه و مطالب علمی میزاره پس حق داره نظرش رو در مورد مسائل دیگه هم بیان کنه
      و ما هم به نظرات ایشان احترام میگزاریم
      در پناه حق یاعلی.

  26. حمید

    مهمان

    حمید

    یعنی تو کف این همه تقدیر و تشکرم برای مداری که از بنیاد ایراد داره laugh rofl
    بعد جواب همه سوالات یه چیزه
    “نمی دونم”
    داداش خدایی رشتت حسابداری نیست؟؟؟؟؟
    اون وقت این همه مهندس اینجاس یکی نمی گه بابا این مدارت یه مقاومت نمی خواد که دیود اپتو نسوزه ؟ laugh یا اینکه مگه میشه با خروجی اپتو موتور راه اندازی کرد!!!!!!!! rofl
    بابا دمتون گرم منم خیلی بلد نیستم ولی اینا مدار یکه
    تو همون بفکر آزادی قدس باشی بهتره rofl

    مشاهده پاسخ ها (3)
    • مهدی دمیرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمیرچیلو

      چند تا LED و یه موتور کوچیک که من استفاده کردم جریانی نمیکشه که بخواد چیزی بسوزه – من مستقیم اینا رو هم به میکرو هم وصل کردم – درسته که بهتره مقاومت رو همیشه لحاظ کرد ولی خب وقتی الزامی نی چرا برا پروژه آزمایشگاهی بزارم.
      در ضمن خب وقتی چیزی رو نمیدونم – میگم بلد نیستم دیگه – چی بگم.
      منم یه مبتدی هستم – من و دیگر نویسنده های سایت چیزایی که یاد میگیرم رو به اشتراک میزارم – بابتش از شما پول میگیرم؟
      شما هم شرف داشته باشید در حد خودتون به فکر کشورتون باشید و بهش خدمت کنید و نمیخواد به فکر مظلومان عالم باشید.

    • Error

      مهمان

      Error

      نمیدونم در مورد کدوم آموزش داری این چرت و پرت ها رو میگی
      شاید اشتباه بوده
      اصلا شاید بلد نیست
      شما که بلدی جواب بده ، به جای اینکه مسخره کنی
      انیمه ی پر لیوان رو ببین
      این همه بنده خدا وقت گذاشته و الان با این شعورت داری جواب میدی
      این کار ها رو میکنین که آدم بیزار میشه از آموزش
      چیزی ازتون گرفتن که داری پرت و پلا میگی ، کسی دندونای اسب پیش کش رو نمیشماره
      لطفا دیگه حرف اضافی نزن

    • ALISH

      مهمان

      ALISH

      یعنی آدم به باشعوری تو ندیدم حمید، انقد مطلب رایگان گذاشتن آقای دمیرچیلو و انقدر ساده و قشنگ توضبح میدن مطالبی که جاهای دیگه پولی هست یا ناواضح میگن، بعد اینطوری ازش تشکر میکنی
      واقعا که 🤫🤫🤫

  27. میثم

    مهمان

    میثم

    سلام
    میخواستم ببینم با این قطعه میشه برق 110 ولت متناوب رو تو میکرو بخونم؟
    در کل میخوام ببینم چجوری با میکرو فهمید که برق 110 ولت وصله یا خیر.؟
    التماس دعا

    مشاهده پاسخ ها (2)
    • مهدی دمیرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمیرچیلو

      سلام-نمیدونم والا.

    • احسان

      مهمان

      احسان

      ماژول ولتمتر ۱۲ هزارتومن پولشه
      یا لامپ سیگنال ac

  28. اسحاق

    مهمان

    اسحاق

    بینهایت ممنون بابت توضیحات کامل و شیواتون heart

  29. حامد

    مهمان

    حامد

    سلام
    سایت خیلی خوبی دارید
    یه سوال اینکه توی مدار ها دیدم که از این قطعه با یک ترایاک استفاده میشود
    مثلا برای روشن/خاموش کردن یک لامپ با میکرو بعد از اپتوکوپلر از یک ترایاک نیز استفاده شده
    میخواستم ببینم اگه با خود اپتوکوپلر میشه کنترل کرد پس ترایاک برای چیه wacko
    با تشکر

    مشاهده پاسخ ها (2)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      سلام-والا یادم نمیاد ترایاک کارش چی بود اصلا dash

    • احسان

      مهمان

      احسان

      سلام دلیلش این هس ک جریان خروجی اپتو کم هستش و نمیشه باهاش کاری کرد
      میان خروجی اپتو رو میکنن تریگر یا تحریک blum ترایاک(ترایاک هم تریستور هس ولی 2 طرفه)
      وقتی ک خروجی اپتو رو ب تریگر یا تحریک کننده ترایاک بدی میتونی جریان زیادی عبور بدی pardon

  30. ایوب

    مهمان

    ایوب

    سلام وخداقوت مردبزرگ.سایت خوب وبه روزی داری. باتشکر ویژه ازشما.
    یک سوال خدمت جنابعالی ودوستان داشتم. من بدلایلی باید حتما موتورپله ای که به آیس L298Pوصل کردم را ازمدار میکرو جداکنم یعنی اینکه علاوه برتغذیه ۵ولت آیسی وتغذیه خودموتورها خود gndاین آیسی را از gndمیکرو ازهم جداکنم وازطریق اپتوکوپلر نوری فرمانهای ورودی آیسی راه انداز استپ موتور رابدم. یعنی ۴عدد اوپتو را توسط میکرو کنترلر تحریک کنم واپتوکوپلرها هم چهار ورودی آیسی راه انداز را سویچ کنند بااین کار کاملا gndهای میکرو وآیسی راه انداز را جدامیکنم. آیا این کار درست است مشکلی پیش نمیاد. اگرgndها جدا شوند آیس راه انداز گرم نمیشود. ؟

    مشاهده پاسخ ها (1)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      سلام – نمیدونم والا.

  31. علی از شیراز

    مهمان

    علی از شیراز

    خیلی توضیحتون عتلی بود

  32. ناشناس

    مهمان

    ناشناس

    سلام. عالی بود .

  33. ناشناس

    مهمان

    ناشناس

    سلام و بسیار ممنون

  34. رضا

    مهمان

    رضا

    خیلی زحمت کشیدی ممنون

  35. ali

    مهمان

    ali

    سلام و عرض ادب
    از شما تقاضا دارم کد برنامه نویسی gy271-hmc5883l با کدویژن رو توضیح دهید.

  36. amin

    مهمان

    amin

    عالی بود داداش خیلی ممنون

  37. رحيم

    مهمان

    رحيم

    سلام و عرض ادب یه سوال داشتم بنده به مشکل تهیه جنس خوب این اپتوکوپلر tlp521خوردم هرچی تهیه میکنم به عنوان جنس اصلی ولی جواب کار ما رو نمیده در صورتی که چند سال پیش به این مشکل رو نداشتیم الان میخوام بدونم میشه مشابه این قطعه رو با کیفیت تر پیدا کرد ؟ ایراد این قطعه در جاهای گرم درست کار نمیکنه حدود دما ۵٠ تا ۶٠ درجه ، با سپاس

    مشاهده پاسخ ها (2)
    • hmd

      مهمان

      hmd

      سلام
      اگر خیلی حیاتی و خاصه خودت درست کن، با یه led یه ترانزیستور نوری یا بهتر فتوسل و مقداری وارنیش حرارتی مشکی !
      من قبلا اینکارو انجام دادم مثل ماه کار میکنه

      • فرشيد

        مهمان

        فرشيد

        چه نبوغی
        دمت گرم good

  38. ناشناس

    مهمان

    ناشناس

    ســـــــــــــــــــــــــــپاس فــــــــــــــــــــــراوان

  39. علیرضا

    مهمان

    علیرضا

    سلام.آیا اپتوکوپلر باعث افت جریان vcc2 می شود

  40. مصطفی

    مهمان

    مصطفی

    سلام من دنبال یک مدار هشدار هستم به این صورت که زمانی موتور دستگاه متوقف میشه آلارم بزنه و هشدار بده میشه در این زمینه منو راهنمایی کنید؟

  41. علیرضا آهنی

    مهمان

    علیرضا آهنی

    سلام.
    پروزه ی دوم در عمل انجام شده؟
    یعنی در عمل کار می کند؟

    مشاهده پاسخ ها (6)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      سلام
      در عمل تست نشده – فقط پروتئوس

      • علیرضا آهنی

        مهمان

        علیرضا آهنی

        سلام.
        چیکارکنیم در عمل کار کنه.
        به جا مو تور و رلهLEDمیخوام بزارم.

        • مهدی دمرچیلو

          نویسنده این مطلب

          مهدی دمرچیلو

          سلام – پروژه های قبلی LED گزاشتم دیگه

        • علیرضا آهنی

          مهمان

          علیرضا آهنی

          سلام.
          با میکرو میخوام اخه smile

          • مهدی دمرچیلو

            نویسنده این مطلب

            مهدی دمرچیلو

            سلام – خو تو شماتیک آخری – به جای موتور/رله بیا یه LED+RESISTOR قرار بده.

        • علیرضا آهنی

          مهمان

          علیرضا آهنی

          سلام.
          تو عمل هر چی کلید رو میزنم ledروشن نمیشه!

  42. عاطفه

    مهمان

    عاطفه

    ممنون از مطالبتون برای من تازه کار عالیه

  43. علی

    مهمان

    علی

    سلام . خسته نباشی خیلی خیلی ممنون از این بر نامه های خوب و رایگان توئ هر سایتی که رفتم هرمطلبی که گذاشته بودند اول پول میخواستند بقولی اول باید یه ۵ تومن بدی دستشون تا جواب سلام ت بدن فقط ۱ سوال دارم . میشه بجای این اپتی کوپلر ۱ شاسی قطع و وصل یا چیزی شبیه این قرار داد؟ ممنون

    مشاهده پاسخ ها (2)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      سلام
      برا چه کاری؟

      • آرش

        مهمان

        آرش

        آقا دمت گرم .من بعد از ۲۲ سال تعمیرات لوازم الکترونیکی نمیدونستم اپتوکپلر چیه و کارش چیه ولی به لطفت فهمیدم اونم کامل و قشنگ دمت گرم خدا خیرت بده

  44. علی

    مهمان

    علی

    سلام دوست عزیز آقای مهدی دمر چیلو، از سایت بسیار خوبتون تقدیر می کنم، اما چیزی که بیش از هر چیزی حقیر رو خوشحال می کنه، محبت شما به سرورم حضرت صاحب الزمان هست، چون تو این دور و زمونه ی جولان دهی کافران، دیدن یه دوست آدم رو به وجد میاره، بسیار از آشناییتون خوشحالم، و اما اینی که گفتین همه کاره و هیچ کاره، بنظرم بیش از شما به من میاد، چون حقیر کتب مربوط به الکترونیک، مکانیک، هوافضا، کامپیوتر و برنامه نویسی و کتب دینی، و حتی طب سنتی و اوه … رو خوندم و مطالعه دارم، و بسیار تنوع طلبم، هنو یه کتاب رو تموم نکرده رفتم سراغ کتاب بعدی، هر چند از این سیرتم بدم میاد، چون نمیذاره یچی رو کامل یاد بگیری، اما بهر حال شدیم همه کاره و هیچ کاره،
    دوست عزیز ان شاء الله در پناه حق باشید و از طالبین ثار الله باشیم مع ولیه. می بینم که به قرآن هم علاقه زیادی دارین، ان شاء الله از علمای عامل باشید، یا علی،
    آهان راستی اگه دوست داشتین اکانت تلگرامتون رو برام ایمیل کنید، تا بیشتر با هم باشیم، یا علی
    بیاییم همیشه با هم بگوییم: اللهم عجل لولیک الفرج

  45. نوید

    مهمان

    نوید

    دمت گرم خسته نباشی

  46. فائزه

    مهمان

    فائزه

    سلام مرسی از توضیحاتتون . رمز فایل پروژه چیه؟

    مشاهده پاسخ ها (1)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      سلام
      www.dmf313.ir

  47. میثم

    مهمان

    میثم

    واقعاااا ممنون
    واقعا مطالبتون واسه کسایی که تازه میخوان الکترونیکو شروع کنن خیلی خوبو دلگرم کننده س

  48. حمید

    مهمان

    حمید

    چگونه می توان یک مدار npn با اپتوکوپلر با ورودی 24 ولت ساخت

    مشاهده پاسخ ها (1)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      نمیدونم

  49. ایمان

    مهمان

    ایمان

    سلام آقای دمرچیلو
    من دانشجوی سال دوم CSE هستم در انگلیس. میشه به من ایمیل بزنید لطفاً. چندتا سوال داشتم از خدمتتون.
    تشکر

  50. حسین

    مهمان

    حسین

    خیلی زحمت کشیدی ممنون

  51. milad

    مهمان

    milad

    خیلی ممنون از سایت خوبت
    اولین باره دیدم سایتتو خیلی خوب بود
    من میخوام دوتا بیسیم دستی (یا بیشتر) با برد حداقل 200متر بسازم. فقط تنها مشکلم اینه ک وقت خیلی کم دارم. در حد 2-3 روز!!!!! اگه بتونین کمکم کنین خیلی ممنون میشم. ایمیلم رو هم اون زیر نوشتم !!
    مرسی

  52. فاطمه

    مهمان

    فاطمه

    سلام
    ببخشید یه سوال داشتم من چجوری به وسیله این قطعه تاکومتر رو به میکرو وصل کنم عایا؟؟؟

    مشاهده پاسخ ها (2)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      سلام
      متوجه نشدم – تاکو متر تاجایی که مطلعه کردم به صورت زیر هستش تعریفش

      تاکومتر وسیله ایست که تعداد چرخش یک قطعه را در یک بازه ی زمانی مشخص اندازه گیری میکند.

      حالا این دستگاه خروجی داره مگه؟ خروجیش به چه صورته؟
      میگم اطلاعاتی در باره این تاکو متر ندارم تا بتونم جواب سوالت رو بدم مگه این که سوالت رو واضع تر بگی یا درباره تاگومتر و ورودی خروچی هاش و پایه های دیتاش بیتشتر برام توضیح بدی تا بتونم راهنمایی کنم

    • علی

      مهمان

      علی

      سلام، ببخشید ولی تاکو متر های معمولی معمولا فاقد خروجی هستند، اما چنانچه تاکو متر شما خروجی آنالوگ داره، مثلا برای سرعت صفر، ولتاژ صفر و برای سرعت بالاتر ولتاژی تا حدود ۵ ولت داره، می تونید مستقیم به پورت avr or pic تون وصل کنین و بعد با برنامه اون پورت رو adc کنین، و بعد با توجه به اطلاعات دفترچه تاکومتر برای هر ولتاژی سرعتی رو برنامه ریزی کنین، اما اگه تاکومترتون خروجی دیجیتال داره، و ولتاژش ۵ ولته بازم میتونین مستقیم به میکرو وصل کنین، و اما اگه در هر صورت ولتاژش فرق می کنه، می تونین از ۸۱۷ های مختلف بسته به ولتاژ کاری تون استفاده کنین،
      اما در کل این رو هم بگم که اگه تاکو متر رو برای فیدبک گیری از موتور معمولی برای تبدیلش به سروو می کنین، نیازی به تاکو متر نیست، بلکه می تونین از فیدبک های نوری که حتی زاویه چرخش رو هم میشمورن استفاده کنین، که بهش میگن انکودر نوری، اینم فایل توضیحاتش:
      http://nnc.ir/_Download/Articles/%D8%A7%D9%86%DA%A9%D9%88%D8%AF%D8%B1.pdf
      البته فیدبک های دیگه ای هم هستن اما این ساده تر و کارآمده و البته ارزان
      ضمن اینکه به راحتی می تونین به میکرو وصلش کنید و چنانچه مثلا ۳۶ تا شیار داره، هر ۳۶ کانتر رو یه دور حساب کنید، و …
      از دوست گلم آقای مهدی هم تشکر می کنم بخاطر سایت بسیار بسیار خوبشون
      یا علی
      بیاییم برای تعجیل در ظهور حضرتش همیشه با هم بگوییم: اللهم عجل لولیک الفرج

  53. عاشق وبسایت شما

    مهمان

    عاشق وبسایت شما

    و بازهم تشکر ویژه برای مطالب خوبتون… فکر کنم تو سایتت جواب همه سوالاتمو که گرفتم هیچ! کلی هم ایده گرفتم. من همیشه برای مدارهام از رله استفاده میکردم و خوب رله هم بزرگه و هم سر و صدا میکنه ولی با این اپتوکوپلر فکر کنم کارم راه بیفته! smile بازم ممنون… و باز هم ممنون …
    و صد و چهار بار دیگه ممنون…

    مشاهده پاسخ ها (2)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      خوشهالم که تونستم کمک کوچولویی کرده باشم

    • علی

      مهمان

      علی

      دوست عزیز چرا راه دور میری، خب میتونی با یه ترانزیستور معمولی هم این کار رو بکنی، مثل یه آپ آمپ،

  54. شیما

    مهمان

    شیما

    ممنون از مطلب مفیدتون.موضوع پروژه من توی دانشگاه همینه:)لطفا منابع مفیدی که به دردم بخوره رو بهم معرفی کنین

    مشاهده پاسخ ها (1)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      سلام
      والا تو سایت های خارجی موضوع مد نظرتون رو سرچ کنید قطعا به جواب میرسید.
      من چی بگم آخه

  55. sarbaz13

    مهمان

    sarbaz13

    اقا یه مثال از این اپتودیاک moc3021 یا هر moc بزن خواهشا
    الان من ورودی رو یک میکنم خروجی وصل میشه ولی
    وقتی با میکرو ورودی رو صفر میکنم
    خروجی صفر نمیشه
    علتتش چیه؟
    که دائماوصل هست؟
    مگه ورودی که نوری هستش قطع بشه نباید خروجی راه نده و قطع بشه؟
    پس چرا وصل میمونه؟

    مشاهده پاسخ ها (2)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      سلام
      بهتره تو Eca.ir مطرح کنید و این که من این ic رو ندارم و فعلا متاسفانه وقت ندارم

    • علی

      مهمان

      علی

      خب عزیزم این اپتو ها مثل ترانزیستور میمونن، بعضیاشون ۱ به ۱ اند، و بعضی ها ۰ به ۱ اند، یعنی اگه تو نور ندی طرف دیگه وصله، بلکه اگه نور بدی قطع میشه، برای نور دادن هم باید ولتاژ یک رو طبق دیتاشیت آی سی بدی، مثلا به ترانزیستوی که بیسش ۳۰ ولته، ۱۰ ولت بدی وصل نمیشه فقط ۳۰ وصله حالا با یکم کم و بیش، در کل برای اینکه همه چی رو بفهمی، ساده ترین راه دیتاشیت خود قطعست، دیتاشیتش رو بخون، از سایت دیتاشیت، دانلود کن
      یا علی
      بیاییم برای تعجیل در ظهور حضرتش همیشه با هم بگوییم: اللهم عجل لولیک الفرج

  56. Ehsan

    مهمان

    Ehsan

    من از مطالبتون توی سایتمون استفاده کردم ممنون عالی بود

  57. رحمان

    مهمان

    رحمان

    بسیار عالی بود
    فقط یه سوال یه کنترل دما با میکرو دارم میسازم برای جلوگیری از سیم کشی های مستقیم به پایه های میکرو میخوام از اپتوکوپلر استفاده کنم،،،کدومش کارایی بهتری داره ؟؟؟؟ ترانزیستوری یا گیت nand یا دارلینگتون!!!
    متشکرم

    مشاهده پاسخ ها (1)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      نمیدونم

  58. Reza

    مهمان

    Reza

    سلام.خسته نباشی استاد.در مورد رنج تغذیه خودش و طرف قدرتش هم بیزحمت توضیح میدید.چه جریانو ولتاژی میشه ازش عبور داد؟ انواع صنعتی هم داره؟

    مشاهده پاسخ ها (1)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      سلام
      برا جزئیات بیشتر بهتره به دیتاشیت اون قطعه مورد نظرتون مراجعه کنید.
      من اطلاعی ندارم متاسفانه

  59. arash

    مهمان

    arash

    عالییییه …با تشکر فقط میشه اگه دمه دستت هست کتابخونه altiumeیکی از اونا رو که تو ایران هست رو در دست رس بزاری بیشتر ممنون میشیم

  60. درسا

    مهمان

    درسا

    واقعا خدا بهتون خیر بده
    خیلی خیلی تشکر
    عااللی بود ممنون از توضیحات خوبتون

  61. حسن

    مهمان

    حسن

    تشکر سایت عاللللللللللللللللللللللللللللییییییییییییییی

  62. p_s

    مهمان

    p_s

    نظر ندی یه وقت…گناه میشه
    اول که تشکر از ته قلب
    دوم معلومه انسان شریف و عزیزی هستید چون اصلا خساست و حسادت در آموزش و به اشتراک گذاشتن علمتان ندارید
    آرزوی شادی برایتان دارم
    سوماینکه یک سوال میشه یک مثال برای اپتو کوپلرهای ترایاکی بزارین ممنون میشم

    مشاهده پاسخ ها (1)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      سلام
      نام قطعه؟
      عملی نمیتونم….قطعش رو فک نکنم داشته باشم
      ولی پروتئوس شاید

  63. محمد

    مهمان

    محمد

    سلام
    ممنونم خیلی روان توضیح دادی

    مشاهده پاسخ ها (1)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      سلام خواهش yes

  64. علیرضا

    مهمان

    علیرضا

    اولش بگم که خیلی کلا باهات حال کردم عالی بود blum
    ما هممون الکترونیکی هستیم!
    به نظرم یکم در مورد روش های ایزوله کردن مدار و همچنین زمین شناور هم صحبت کنی قبلش خیلی بهترتر بشه
    اگه اطلاعاتیم در مورد ساختار داخلیش منظورم چیدمان سیلیکن آی سیش اطلاعات بهم بدی ممنون میشم
    بازم ممنون good

  65. وحید

    مهمان

    وحید

    سلام
    خیلی ممنون
    فک کنم این عکس آخری که از اپتوکولر nand برای رله گذاشتید یه اشتباه دارید. نباید اون سر رله رو به vcc وصل میکردید؟؟ مثل همونطوری که برای موتور وصل کردید.

    مشاهده پاسخ ها (1)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      سلام
      من کدوم پایه رله رو به vcc وصل کردم؟؟؟؟؟؟اصلا وصل نکردم که wacko
      موتور به یه طرفش رو به vcc وصل کردم برا این که تو کد نویسی کارم راحت بشه…..
      اگه پایه PA1 رو یک کنم…..خروجی شش اپتو غیر فعال میشه و موتور روشن(وقتی یه سر VCC و یه سر GND بشه موتور روشن میشه…….یه سر که کلا به VCC وصل هستش و اون یکی سر رو ۰ میکنیم توسط اپتو و با یک کردن پایه PA1 )
      OK???

  66. محمد عسکری

    مهمان

    محمد عسکری

    مثل همیشه حرف نداشت heart ok give_rose boast
    خیلی ممنون
    نمیدونم چرا من هرچی دنبالش هستم میام اینجا میبینم گذاشتینش yes pardon
    mail

    مشاهده پاسخ ها (3)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      blush

      • mahdi karimi

        مهمان

        mahdi karimi

        سلام اقا مهدی من میخوام یه مدار ببندم با فیبر نوری ولی نمیدونم چطور طراحیش کنم توی شبیه ساز لطفا کمکم کنید

        • مهدی دمرچیلو

          نویسنده این مطلب

          مهدی دمرچیلو

          سلام، والا نمیدونم چی بگم.، تو Eca مطرح کنید.

  67. وحيد

    مهمان

    وحيد

    سلام خيلي عالي بود
    مرسي بابت مطالب خوبت ok
    اينكه مطالب سايتو خودتون مينويسين خيلي خوبه victory
    بعضي سايتا كه فقط كپي ميكنن بدون اينكه دانشي داشته باشن و اكثرا مطالبشون ناقصه negative

    مشاهده پاسخ ها (1)
    • مهدی دمرچیلو

      نویسنده این مطلب

      مهدی دمرچیلو

      سلام
      به نظر من کپی کردن مطلب مشکلی نداره…ولی به شرطی که توش تغییرات اعمال کنی و یه چیزی حداقل بهش اضافه کنی…..

  68. مجید

    مهمان

    مجید

    سلام
    ممنون عالی بود good